Social 9 Iulie 2020 16:45

Cel mai dureros sentiment pe care îl poate îndura cineva este pierderea persoanelor dragi. Dificultățile apar în momentul în care realizezi că trebuie să înveți să te descurci fără prezența celui drag și să îți controlezi mintea care tinde să retrăiască momentele petrecute împreună. Pentru a te conforma principiilor nescrise ale societății, am pregătit câteva informații despre ceea ce nu ai voie să să faci când ești în doliu.

Doliul arată sentimentele unei persoane care a pierdut de curând pe cineva drag, iar acest lucru este perceput diferit de fiecare dintre noi. Aici intevin tipurile de personalități, capacitatea fiecăruia de a trece printr-o asemenea tragedie, dar și credința pe care o avem, oamenii exprimându-și sentimentele, de multe ori involuntar, prin câteva semne ușor de recunoscut. Iată ce nu ai voie să faci atunci când ești în doliu.

1. Ce nu ai voie să faci cand ești în doliu – Să te îmbraci strident și indecent

Tradiția hainelor negre pe care le porți atunci când ești în doliu este foarte veche, preluată din vremea Imperiului Roman unde toată familia era obligată să poarte o mantie neagra din lână. Deși purtarea obligatorie a hainelor negre nu este notată în Biblie, asocierea doliului cu această nonculoare este foarte bine cunoscută printre romani, iar daca nu te vei conforma, vei fi cu siguranță judecat.

Nu doar negrul este culoarea „acceptată” la nivel social atunci când ești în doliu, ci și purtarea hainelor închise la culoare. Din acest punct de vedere, cel mai important lucru pe care nu ai voie să îl faci când ești în doliu, este să porți haine indecente precum blugi rupți, pantaloni mulați sau bluze decoltate. Compotamentul unei persoane care se află în suferință trebuie să fie adaptat situației prin care trece.

2. Ce nu ai voie să faci când porți doliu – Relații sexuale în afara căsătoriei

Actul sexual atunci când ești în doliu este permis și nu se abate de la reguli în momentul în care persoanele sunt căsătorite. Relațiile intime între două persoane care nu s-au unit prin căsătorie este cel mai important lucru pe care nu ai voie să îl faci atunci când ești în doliu. Abstinența conjugală este încurajată în condițiile în care ambii parteneri sunt de acord și își asumă alte trei reguli pe care trebuie să le respecte cu strictețe: post, rugăciune și alte fapte de credință.

Citeste si:
Cum organizezi o nuntă la conac: 5 sfaturi utile
Cum organizezi o nuntă la...

3. Ce nu ai voie să faci în doliu – Nuntă sau petreceri

Când pierdem un membru al familiei sau pe cineva foarte apropiat, din respect și din iubire ne manifestăm ca atare. De regulă, nunta, botezul sau altă petrecere de acest fel reprezintă câteva dintre activitățile pe care nu ai voie să le faci când ești în doliu. Chiar și după cele 40 de zile în care trebuie să ții doliu, ești liber să îl continui dacă iubirea față de cel adormit nu dă voie sufletului să se bucure de nuntă.

Potrivit tradițiilor preluate din mai multe zone ale României, dacă înmormântarea amână nunta, viitorii miri trebuie să țină și ei doliu măcar 40 de zile, indiferent de relația pe care au avut-o cu persoana decedată, pentru a nu avea parte de ghinion în timpul căsniciei.

4. Ce nu ai voie să faci când ești în doliu – Bărbații nu au voie să se bărbierească

Una dintre regulile majore care se aplică până la pomana de 40 de zile este purtarea bărbii ca semn de respect pentru persoana care a decedat. Bărbații nu trebuie să își radă barba cel puțin 40 de zile, chiar dacă sunt și unele persoane care consideră că bărbieritul în următoarea perioadă cuprinsă între șase luni și un an este unul dintre cele mai importante lucruri pe care nu ai voie să le faci atunci când ești în doliu.

Citeste si:
Un utilaj feroviar s-a răsturnat la Roșiorii de Vede
Un utilaj feroviar s-a...

Majoritatea persoanelor consideră că toate aceste acțiuni trebuie făcute cu simț de răspundere și asumate în totalitate, ghidate,de asemenea, după ceea ce simți și crezi în astfel de momente.

Chiar dacă pierderea unei persoane foarte importante din viața ta poate avea urmări greu de controlat, trebuie să râmăi încrezător și să nu te lași pradă depresiei și suferinței. Doliul nu trebuie văzut ca o adâncire a evenimentului tragic, ci ca un proces de vindecare după o despărțire dureroasă.


Despre autor:


Ultima actualizare: 9 Iulie 2020 - 04 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.