În ultimele luni, pandemia de coronavirus a dezvoltat o serie de schimbări dramatice din punct de vedere social și politic. Cu toate acestea, în perioada izolării, se pune accentul pe buna conviețuire a oamenilor, iar animalele de pretutindeni simt acest lucru. Multe dintre acestea au fost lăsate în urmă, condamnate să supraviețuiască pe cont propriu, din cauza unor informații publice false care afirmă că răspăndirea coronavirusului poate porni de la animale.

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au declarat că „nu există nicio dovadă că un câine, o pisică sau un animal de companie poate transmite COVID-19.

Multe dintre animalele domestice se află în pericol din cauza faptului că tot ceea ce se întâmplă la nivel mondial nu se raportează și la viața acestora. Egoismul uman a determinat creșterea numărului de animale abandonate.

Australienii iubesc animalele de companie

Australia are 29 de milioane de animale de companie, ceea ce arată că mai mult de 60% din gospodăriile australiene includ un animal. Având în vedere că animalele oferă o serie de beneficii pentru oameni, inclusiv alinarea anxietății și singurătății, nu e de mirare că foarte multe persoane decid să adopte.

Dacă vă puteți asuma răspunderea pentru îngrijirea și bunăstarea animalelor pe termen lung, vă rugăm să luați în considerare adoptarea. Dacă vrei să ai grijă de animale, dar nu mai poți face acest lucru și după pandemie, trebuie să găsești din timp o persoană responsabilă care să poată îngriji în continuare animalul de companie. Nu îl abandona pe străzi!

Adoptă doar dacă ești pregătit!

Oportunitatea adoptării în timpul pandemiei vine cu riscuri majore. Când oamenii se vor întoarce la muncă, după o perioadă îndelungată în care au lucrat de acasă, animalele se vor simți abandonate, va interveni anxietatea separării de stăpân și vor începe să manifeste comportamente distructive. Cei care au adoptat animale numai pe durata pandemiei, le vor duce în adăposturi atunci când se vor întoarce la locul de muncă. Acest lucru reprezintă un alt punct de primejdie pentru animalele de companie.

Animalele de companie și violența domestică

De-a lungul pandemiei, rata violenței domestice a crescut vertiginos în întreaga lume. Multe familii în care astfel de comportamente erau la ordinea zilei, se află în aceste momente împreună, într-un spațiu închis. Ca răspuns pentru atfel de probleme, mai multe state din lume au anunțat creșterea finanțării pentru serviciile de violență domestică.

Citeste si:
Bolile oamenilor pe care le poate face și câinele tău
Bolile oamenilor pe care le...

Animalele sunt adesea uitate când vine vorba de violența domestică, în ciuda faptului că sunt victime. Un studiu din anul 2008 arată că 53% dintre femeile care au intrat într-un adăpost pentru a scăpa de violența domestică au declarat că animalele lor de companie au fost, de asemenea, rănite.

Studiile au arătat că între 18 și 65% dintre victimele violenței domestice refuză să părăsească situațiile abuzive dacă nu își pot lua animalele de companie cu ele, susținându-și dragostea și loialitatea, precum și temerile cu privire la ceea ce se va întâmpla cu animalele lor dacă rămân cu agresorii domestici.

Ce ar trebui schimbat în această situație

Avem nevoie de o campanie de sănătate publică cu privire la tratamentul adecvat al animalelor de companie în timpul distanțării sociale și a bolilor.

Citeste si:
Eforturile Audi: de la protejarea animalelor și plantelor, până la...
Eforturile Audi: de la...

O astfel de campanie ar include informații clare și concludente despre transmiterea coronavirusului prin intermediul animalelor de companie. Aceasta ar include, de asemenea, sfaturi cu privire la modul de a ne comporta cu animalele în timpul pandemiei și ar sublinia că, la fel ca oamenii, acestea au nevoie de rutină și structură atunci când sunt închise.


Despre autor:


Ultima actualizare: 28 Aprilie 2020 - 05 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.