Un grup de protestatari a contestat prezenta la targul Gaudeamus a lui Dan Voiculescu - care si-a lansat cartea "Lupta politica" -, a lui Adrian Nastase si Sorin Rosca Stanescu, fosti condamnati, care, dupa parerea lor, vorbesc despre "valori inversate" si care nu ar trebui sa fie in viata publica. Tinerii nemultumiti, avand insigne cu #rezist, au strigat ca acestia sunt "satrapii tarii asteia", oameni din cauza carora ei pleaca din tara.

Lume multa la primul eveniment public al lui Dan Voiculescu de la iesirea din inchisoare, lansarea cartii “Lupta politica”, vol.II, aparuta la editura RAO, pensionari veniti sa-i multumeasca, sa-i ceara autografe si sa-l aplaude pe autor. Familia i-a fost alaturi. Invitati sa vorbeasca la lansare au fost Sorin Rosca Stanescu, “colegul meu de celula”, asa cum l-a numit Dan Voiculescu inaintea lansarii, Adrian Nastase, primul vorbitor, care i-a multumit lui Dan Voiculescu, la fel si Victor Ciutacu, Bogdan Chirieac.

"O sa intelegeti de ce s-au luat anumite decizii politice, de ce au avut aceste aliante, undeva acolo veti vedea si geneza a ceea ce dupa ce a terminat mandatul, fostul presedinte Traian Basescu spunea ca este un stat mafiot. Volumul nu este o carte de memorii, ci o istorie traita”, a spus Bogdan Chirieac despre cartea lui Dan Voiculescu, potrivit News.ro.

Cartea lui Dan Voiculescu, un volum de 382 de pagini, costa 50 de lei si cuprinde la final fotografii personale ale autorului: Dan Voiculescu si nepotii, Dan Voiculescu la stransul fanului, Dan Voiculescu la Miami, alaturi de Victor Ciutacu, Mihai Gadea si Mircea Badea.

"Primul gand cand m-am trezit a fost spre eveniment. E primul meu eveniment public. Trei ani de zile am stat in trening. Stiti, fermoarul dimineata, fermoarul seara. Trebuia sa ma gandesc ce sa va spun. A fost greu!”, si-a inceput discursul Dan Voiculescu, care a tinut sa aminteasca de primele masuri ale ministrului de Justitie, Raluca Pruna. "Dintr-un traducator, a devenit ministru de Justitie intr-o tara europeana. Printre primele griji ale doamnei Pruna a fost sa descalifice munca intelectuala in penitenciare, pentru ca, dupa parerea ei, Romania nu are nevoie de intelectuali (...) Sa ne amintim celebra „democratia e un lux”, spunsa de doamna ministru Pruna. Fata unui comunist, fata unui om care, in casa ei, a invatat ca clasa muncitoare este cea care trebuie sa domine societatea, si nu clasa intelectuala”.

Citeste si:
Piedone, condamnat la 8 ani în cazul Colectiv, candidează din nou...
Piedone, condamnat la 8 ani...

Dan Voiculescu a plecat imediat dupa ce a acordat autografe, evitand camerele de luat vederi. "De ce plecati, domnule Dan Voiculescu? Vrem sa ne raspundeti la cateva intrebari”, a strigat un tanar.

"Majoritatea de aici nu a venit sa va asculte pe dumneavoastra! Au venit sa vada cultura. Daca nu va place, va rog sa parasiti incinta”, le-a spus seful serviciului de paza de la Gaudeamus tinerilor care i-au cerut lui Dan Voiculescu sa mai ramana. "Atata timp cat dumneavoastra va depasiti atributiunile, eu sunt obligat sa anunt politia”, le-a comunicat el protestatarilor.

"Domnul Voiculescu vorbeste despre inversarea valorilor. El este fost securist dovedit in instanta. Noi putem sa speculam ca acela e stat paralel sau altele, dar domnul a fost condamnat, a facut puscarie, despre ce valori inversate vorbim? A vorbim domnul Sorin Rosca Stanescu, ce este acesta, cenaclul Rahova? Vorbeste toata lumea... Cine sunt oamenii astia? Sunt satrapii tarii asteia. De-aia tineri ca noi pleaca in alte tari, din cauza unor astfel de oameni si noi venim si-i aplaudam si spunem ca-i cultura?”, s-a revoltat unul dintre tineri.

Citeste si:
Primaria Capitalei vrea sa organizeze un Targ de Craciun in Piata...
Primaria Capitalei vrea sa...

Un protestatar a adus un sul de hartie igienica si a fost oprit de seful serviciului de paza.

Adrian Nastase, luat la intrebari de jurnalisti

Din grupul de protestatari s-a remarcat jurnalistul Malin Bot, care l-a abordat pe fostul premier Adrian Nastase. "Adrian Nastase refuza sa aiba un dialog onest, sa rapunda la o intrebare simpla: de ce un infractor nu se retrage din viata publica?”, a spus Bot.

"Instanta hotaraste, nu dumneavoastra. Politica, faceti afara!”, a strigat seful serviciului de paza, invitandu-i pe nemultumiti sa paraseasca incinta. "Criminali sunt si aici si afara, domnule! Noi nu facem politica”, a adaugat o doamna. Fiul fostului prim-ministru, Mihnea Nastase, l-a insotit tot timpul pe tatal sau.

"Cand s-a inceput urmarirea dumneavoastra penala, ati demisionat din functie. Erati presedinte la Camera Deputatilor. Desi Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor, este condamnat, inculpat intr-un al doilea dosar. Nu va e ciuda ca Liviu Dragnea se dovedeste mai puternic decat dumneavoastra?”, l-a intrebat jurnalistul.

Citeste si:
Adda, luată prin surprindere de fiul ei la lansarea cărții. Micuțul...
Adda, luată prin surprindere...

"Fiecare trebuie sa decida pentru el insusi”, a fost raspunsul lui Adrian Nastase. Intrebat de ce, ca "dublu infractor” decide sa ramana in viata publica, de ce nu simte rusine, fostul premier a precizat ca "nu crede ca acele condamnari ale sale au reprezentat elemente de substanta”. "Sunteti infractor si reprezentati creatorul mafiei cu care se lupta acum Directia Nationala Anticoruptie. De ce nu va retrageti, domnule Nastase?”.

"Eu nu am o interdictie de a participa la evenimente politice, culturale, sociale. Nu cred ca cineva poate sa-mi interzica acest lucru cu brutalitate, tipand”, s-a referit Nastase la felul in care l-a abordat jurnalistul. "Terminati cu prostiile!”, a replicat Adrian Nastase cand a fost intrebat de averea ascunsa.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.