Mai multe organizatii civice anunta pe pagina de Facebook "Coruptia Ucide" ca nu vor parasi Piata Victoriei, dupa ce au aparut informatii conform carora Primaria Capitalei intentioneaza sa organizeze un Targ de Craciun in aceasta zona.

Hotnews a relatat marti ca Primaria Capitalei a aprobat organizarea targului de sarbatori "Festivalul de colinde si obiceiuri de iarna" in Piata Victoriei, unde au loc mitingurile impotriva modificarii legilor Justitiei. Piata Victoriei va fi ocupata de targ intre 2-20 decembrie, insa probabil vor fi necesare si cateva zile pentru amenajare. Evenimentul a fost deja aprobat de Comisia de Ordine Publica din cadrul Primariei Capitalei, potrivit unor documente consultate de HotNews.ro. Legea prevede ca doua manifestatii nu pot avea loc in acelasi timp si in acelasi loc, scrie News.ro.

Imediat dupa aparitia acestei informatii, pe pagina de Facebook "Coruptia Ucide" a aparut mesajul "NU plecam din Piata Victoriei!".

"Am aflat, astazi, de intentia Primariei Capitalei de a organiza, in premiera, un Targ de Craciun in Piata Victoriei, in conditiile in care exista unul similar, deja, in Piata Constitutiei. Interpretam decizia Primariei ca pe o noua incercare de a indeparta protestele de locul lor obisnuit si o anuntam pe doamna Gabriela Firea ca, din punct de vedere legal, nu poate face acest lucru, potrivit Legii 60/1991, republicata", sustin cele 10 organizatii semnatare ale postarii, Asociatia Civica ProFest, Coruptia Ucide, Daruieste Viata, Evolutie in Institutie, Geeks for Democracy, Grupul Civic #Insist, Initiativa Romania, Institutul pentru Politici Publice, #Rezistenta, Romania Vie.

Ele dau aigurari ca protestul anuntat pentru data de 1 Decembrie, ora 18:00, sub titlul ”Romania MOARE” va ramane valabil, "indiferent ce pretexte ar gasi Primaria sau oricare alta institutie pentru a-l impiedica".

"De asemenea, vom reveni in Piata Victoriei de cate ori vom considera necesar sa protestam impotriva abuzurilor si ilegalitatilor comise de demnitari ai statutului",
avertizeaza autorii mesajului.

Comunicatul Primariei Capitalei

"Primaria Capitalei va organiza, prin intermediul PROEDUS si ARCUB, in perioada 05 -17 decembrie, in Piata Victoriei, evenimentul cultural dedicat copiilor «Targ de sarbatori - Festival de colinde si obiceiuri de iarna». In acest scop, in alvelola centrala a pietei vor fi amplasate un numar de aproximativ 30 de casute si o scena pe care vor evolua ansambluri de copii si elevi, precum si artisti consacrati. Targul va fi deschis in perioada mentionata, zilnic, intre orele 10 si 22. Pentru accesul vizitatorilor vor fi amenajate treceri de pietoni temporare, iar traficul auto nu va fi restrictionat", arata Primaria Capitalei, intr-un raspuns transmis marti seara agentiei de presa MEDIAFAX.

Citeste si:
Profesorii protestează în Piața Victoriei. Principalele...
Profesorii protestează în...

Tot institutia condusa de Gabriela Firea precizeaza ca in Piata Victoriei va avea loc pe 31 decembrie, intre orele 19.00 si 1.00, Concertul de Revelion organizat de Primaria Capitalei.

"Cu aceasta ocazie, traficul auto prin Piata Victoriei va fi restrictionat, mai multe amanunte in acest sens urmand a fi comunicate in perioada premergatoare evenimentului", transmite Primaria Municipiului Bucuresti (PMB).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.