Politica 4 Iunie 2020 11:10

Cristian Popescu Piedone, care a fost condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare în cazul Colectiv, vrea din nou să devină Primar în București.

Fostul primar al sectorului 4 din București, Cristian Popescu Piedone, este hotărât să reviă pe scena politică și candidează din nou la un fotoliu de edil. De această dată, însă, atența sa se mută asupra sectorului 5.

Piedone va candida din partea partidului lui Dan Voiculescu, Partidul Puterea Umanistă.

Anunțul cu privire la candidatura lui Piedone a fost făcut chiar de către reprezentanții partidului, pe contul de Facebook al acestuia.

”Mă știți! Știți ce pot face ca primar! Știți că nu rostesc vorbe goale! Biroul meu va fi strada ta!

Primăria nu va mai fi doar o clădire rece, păzită strașnic! Primăria va fi acolo unde trebuie să fie: în cartiere! Și fiecare cetățean din sector va fi consilier personal al primarului! Pentru că într-o comunitate unită fix așa trebuie să fie!” este mesajul prin care Piedone își anunță candidatura la Primăria Sectorului 5.

Candidatura lui Cristian Popescu Piedone apare pe fondul condamnării acestuia la închisoare. La finalul lui 2019, acesta a primit o pedeapsă de 8 ani și 6 luni de închisoare, în primă instanță, în dosarul Colectiv.

Fostul primar Cristian Popescu-Piedone a fost acuzat de săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu, cauzând vătămarea intereselor legitime ale unor persoane fizice și ale Sectorului 4.

Potrivit procurorilor, infracțiunea de abuz în serviciu constă în eliberarea acordurilor și autorizațiilor de funcționare pentru două societăți comerciale într-o modalitate care a încălcat prevederile legale referitoare la securitatea la incendiu, inclusiv prin aceea că nu au fost respectate dispozițiile privind controlul după emiterea autorizațiilor.


Despre autor:


Ultima actualizare: 4 Iunie 2020 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.