Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, ramane in arest preventiv pentru inca 30 de zile, in dosarul in care este acuzat de luare de mita, dupa ce ar fi primit 25.000 de euro, a decis, miercuri, Tribunalul Bucuresti, decizia nefiind definitiva.

Tribunalul Bucuresti a admis propunerea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de prelungire cu 30 de zile a mandatului de arestare preventiva a lui Sorin Oprescu.

Instanta a dispus si prelungirea arestului preventiv pentru Cristian Stanca, fostul sofer al lui Sorin Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, director economic in Primaria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae si Florin Supeala, directorul general si respectiv directorul adjunct al Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti de la Mogosoaia, si pentru omul de afaceri Claudiu Bengalici. De asemenea, Tribunalul Bucuresti a decis ca Bogdan Cornel Popa, directorul Administratiei Cimitirelor si Romeo Albu sa ramana in arest al domiciliu inca 30 de zile.

Decizia nu este definitiva, ci poate fi contestata atat de edilul suspendat al Capitalei, cat si de ceilalti sapte inculpati din dosar.

Tribunalul Bucuresti a dezbatut, miercuri, cererea procurorilor DNA de prelungire a masurilor preventive in cazul lui Sorin Oprescu si a complicilor sai.

Viorel Mocanu, unul dintre avocatii edilului suspendat al Capitalei, a declarat, miercuri, la Tribunalul Bucuresti, dupa judecarea propunerii procurorilor de prelungire a arestului preventiv in cazul primarului suspendat, ca este posibil ca acesta sa fie internat din nou, in conditiile in care medicii au constatat o agravare a bolilor existente si au depistat afectiuni noi.

"El a cerut externarea (din Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti - n.r.) pentru ca raportul privind analizele este astazi gata. Contrar spuselor dumneavoastra, care zic ca este sanatos, ceea ce stim noi este total opus. Si urmeaza un alt set de investigatii. Starea de sanatate a fost degradata in ultimele 15 zile in arestul central si urmeaza a se da o solutie si a se decide si in baza acestui raport, care astazi este definitivat", a aratat Mocanu, raspunzand unei intrebari privind necesitatea reinternarii lui Oprescu.

Avocatul a mai sustinut ca referatul procurorilor prin care se cere prelungirea arestarii preventive este eliptic si nu se mai impune aceasta masura.
Viorel Mocanu a mai spus ca Sorin Oprescu a dorit sa fie externat pentru a putea fi prezent in sala de judecata, miercuri, ca sa isi poata sustine cauza. "In sala, inca o data, si-a sustinut nevinovatia si a aratat ca doreste sa fie liber ca sa lupte cu arme egale atat cu Ministerul Public, cat si cu inculpatul denuntator Popa", a mai aratat Mocanu.

Sorin Oprescu a fost readus, marti, in Arestul Politiei Capitalei, dupa ce a fost internat timp de patru zile la Spitalul Universitar de Urgenta, pentru investigatii medicale si pentru efectuarea unei coronarografii.

Citeste si:
Blue Air a intrat în insolvență. Compania are datorii de peste 230...
Blue Air a intrat în...

Oprescu a fost dus sambata la spital, dupa ce avocatii acestuia au solicitat sa fie supus unor investigatii intrucat sufera de diabet si are probleme cardiace, care s-au accentuat in urma arestarii acestuia. In urma investigatiilor, medicii de la Spitalul Universitar au stabilit ca bolile de care sufera nu impun mentinerea lui Oprescu in unitatea sanitara, la coronarografie nefiind gasite probleme foarte grave, care sa nu poata fi tratate in unitatea de arest.

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv in 6 septembrie, de Tribunalul Bucuresti, la cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, care il acuza de luare de mita. Curtea de Apel Bucuresti a mentinut, in 14 septembrie, decizia Tribunalului Bucuresti, Sorin Oprescu ramanand in arest preventiv si fiind suspendat din functie, din 15 septembrie.

Citeste si:
DNA verifică averea lui Dumitru Buzatu
DNA verifică averea lui...

Procurorii DNA il acuza pe Sorin Oprescu de luare de mita, sustinand ca in 5 septembrie, in baza unei intelegeri prealabile cu seful Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, si cu fostul sau sofer Cristian Stanca, zis "Grenada", a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruti de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea si Octavian Alin Petroi, denuntatori in dosar. Firma efectua lucrari la Palatul de la Mogosoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infractionala a lui Popa si l-ar fi mentinut in functie, sustin anchetatorii.

In acest dosar au mai fost arestati, in 7 septembrie, de Tribunalul Bucuresti, Cristian Stanca, fostul sofer al lui Sorin Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, director economic in Primaria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae si Florin Supeala, directorul general si respectiv directorul adjunct al Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti de la Mogosoaia, si omul de afaceri Claudiu Bengalici.

Citeste si:
Oana Roman primește amenințări dure din partea internauților....
Oana Roman primește...

Instanta a dispus si luarea masurii arestului la domiciliu pentru Bogdan Cornel Popa, directorul Administratiei Cimitirelor, si pentru Romeo Albu.

Saptamana trecuta, Sorin Oprescu a cerut, prin avocatii sai, sa ii fie inlocuita masura arestului preventiv cu controlul judiciar sau arestul la domiciliu, insa solicitarea a fost respinsa de Tribunalul Bucuresti in 25 septembrie.

Decizia a fost contestata de Oprescu la Curtea de Apel Bucuresti, care va stabili definitiv daca cererea primarului suspendat va fi admisa sau respinsa. Avocatul Alexandru Chiciu a declarat, pentru MEDIAFAX, ca pentru genul de fapte de care este acuzat Oprescu masura arestului preventiv este una severa, care ar trebui aplicata doar in cauzele care vizeaza fapte de violenta.

Avocatii lui Sorin Oprescu cer DNA confruntarea primarului suspendat al Capitalei cu Bogdan Popa, seful de la Administratia Cimitirelor, dar si audierea unor martori propusi de aparare si depunerea unor inscrisuri suplimentare la dosarul de coruptie.

Citeste si:
Procesul de extrădare al Elenei Udrea din Bulgaria are loc marți
Procesul de extrădare al...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.