George Buhnici plătește scump pentru celebrele declarații pe care le-a dat despre femeile care au vergeturi și celulită, în timp ce se afla la mare, la îndrăgitul festival Neversea. Pe lângă faptul că a jignit o mulțime de doamne și domnișoare, acesta a mai spus șui despre partenera lui de viață că arată precum o minoră, motiv pentru care mii de oamenii l-au criticat dur în mediul online.

Ce a afirmat un psiholog despre comportamentul lui George Buhnici

Timp de mai bine de două săptămâni, interviul dat de George Buhnici a circulat în mediul online și a fost comentat în fel și chip. Cei mai mulți dintre cei care au ales să abordeze acest subiect sensibil nu au avut o părere prea bună despre jurnalistul care nu s-a gândit înainte de a vorbi ce impact ar putea avea declarațiile sale despre femeile care nu se încadrează în standardele de frumusețe impuse de societate. Nici măcar faptul că a ieșit în față cu un video în car își cerea scuze pentru tot ceea ce a zis nu l-a ajutat prea tare, ba chiar a dus la și mai multe discuții aprinse despre el și despre comportamentul lui din ultima vreme.

Psihologul Silvia Dăeanu a analizat comportamentul acestuia și a făcut o serie de declarații despre cele afirmate de el în cadrul celebrului interviu. Femeia este de părere că influencerii din ziua de astăzi au grijă să promoveze propriile credințe, fie cele pe care cineva le plătește pentru a fi promovate și că în țara noastră se pune accent, din nefericire, pe superficialitate.

“În România, încă se pune accent pe superficialitate din păcate, pentru că există mult stres, nesiguranța și prea puțin timp pe care oamenii și-l permit pentru a conștientiza că sunt unici, că nu au nevoie să se compare cu cineva pentru a se simți frumoși. Stresul ii ține la distanță de propriul sine, de propriile simțiri și trăiri, iar foarte mulți din cei ce joacă rolul de “specialiști în educație” sau “influenceri” au grijă să promoveze fie propriile credințe, fie cele pe care cineva le plătește pentru a fi promovate.”, a declarat psihologul Silvia Dăeanu, pentru Replica.

De asemenea, psihologul a zis că George Buhnici este un om la fel ca noi toți, care are frustrari și traume și care arată că are o imaturitate emoțională prin intermediul declarațiilor sale, dar căruia mai ales îi este teamă să își accepta vârsta. Silvia Dăeanu a mai spus că jurnalistul nu este de condamnat în acest caz, ci doar de compătimit, pentru că în realitate nu face altceva decât să se lupte cu propriile frici.

Citeste si:
Iancu Sterp, luat în vizor din cauza comportamentului de la...
Iancu Sterp, luat în vizor...

“Concluzia este că Buhnici este un simplu om, ca și noi, cu frustrările și traumele lui. Prin insulta adusă la adresa femeilor, reiese imaturitatea emoțională, teama de a-și accepta vârsta și refuzul de a vedea că în viața lui nu va sta mereu o minoră. Cu toate aceste afirmații, Buhnici nu este de condamnat ci doar de compătimit, pentru că oricât s-ar strădui să prezinte o imagine exterioară, în interior duce cu siguranța lupte cu propriile frici. Mult consum de energie care mai devreme sau mai târziu îl va obliga să vadă ceea ce nu-i place și nu acceptă”, a adăugat psihologul.

“O persoană publică cu atât de mulți urmăritori și cu putere mare de influență, mai ales asupra tinerilor, este necesar să fie matură emoțional și responsabilă de afirmațiile pe care le face. Discernământul este o caracteristică obligatorie la un influencer.

Citeste si:
Ce acuzații i-a adus Dana Roba pastorului din Timișoara. Îl...
Ce acuzații i-a adus Dana...

Acesta trebuie să fie conștient de impactul psihologic pe care-l produce. Faptul că Buhnici și-a exprimat părerea public în ceea ce privește frumusețea feminină într-un mod atât de grosier, arată cât de predominante sunt instinctele animalice. Tinerii pot înțelege mesajul: femeile perfecte sunt doar cele ce par minore indiferent de vârsta, fără celulită și vergeturi”, a mai zis Silvia Dăeanu.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 August 2022 - 01 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.