Trei ani au trecut de când fostul iubit al cântăreței Oana Radu a murit, după ce un vecin cu probleme psihice a aruncat asupra lui mai multe sticle cu benzină, apoi l-a incendiat. Informații cu puternic impact emoțional.

Bărbatul care l-a omorât pe fostul iubit al Oanei Radu va fi închis pe viață

După un lung proces în care inculpatul a amenințat judecătorii și a criticat condițiile din pușcărie, abia acum individul și-a primit sentința: închisoare pe viață.

Tragedia s-a petrecut în data de 13 august 2019. Un bărbat cu probleme psihice din Craiova, poreclit Satana, și-a incendiat vecinul în scara blocului, aruncând asupra lui și a mamei sale șapte cocktailuri Molotov.

Femeia a scăpat cu leziuni la mâini, dar Alin, fostul iubit al Oanei Radu, a suferit arsuri pe 70% din suprafața corpului. Victima a stat sub supravegherea medicilor timp de trei săptămâni, în comă profundă, într-un spital din București. Alin a murit pe 7 septembrie, în unitatea medicală unde a fost internat.

În timpul procesului, agresorul le-a declarat război judecătorilor care l-au închis. Acum, criminalul a fost închis pe viață și are de plătit daune morale în valoare de 700.000 de lei. Hotărârea autorităților le-a adus liniște vecinilor, traumatizați de atacul din 2019. Pedeapsa definitivă dată de judecători demonstrează că inculpatul avea discernământ în momentul săvârșirii faptei.

Oana Radu, dezvăluiri sfâșietoare despre fostul iubit

Oana Radu a vorbit deschis, în ianuarie 2022, despre moartea fostului său iubit, în podcastul „În Oglindă”. Solista a afirmat că s-a simțit mult timp vinovată că ea a trăit, iar el s-a stins. Mai mult, vedeta a spus că a fost atât de traumatizată de eveniment, încât au fost momente în care și-ar fi dorit să moară.

Citeste si:
Fostul iubit al lui Theo Rose iubește din nou. Alex Leonte, despre...
Fostul iubit al lui Theo Rose...

„N-am să uit niciodată ziua aia. Indiferent de cum au decurs lucrurile, nu merita nimeni așa ceva. Fără a da prea multe detalii intime, în anul ăla, relația noastră nu mai era o relație. Locuiam în aceeași casă. Ziua în care s-a întâmplat a fost tragică. M-a sunat sora lui și mi-a spus că cineva l-a ars.

Atât vreau să spun despre subiectul ăsta că nu vreau să fiu interpretată și înțeleasă greșit. Dacă la momentul respectiv m-ar fi întrebat cineva, între mama mea și Alin pe cine aleg să trăiască, alegeam să trăiască el. În acel moment, simțeam că e nedrept ce i se întâmplă. Simțeam că e un om care are un sfârșit tragic și mă simțeam vinovată că trăiesc eu și că nu am murit eu. Cumva mă simțeam vinovată că eu sunt în viață.

Citeste si:
Oana Radu trece prin cea mai grea perioadă din viața sa....
Oana Radu trece prin cea mai...

Era pur și simplu creierul meu traumatizat. Nu m-am dezlipit din fața spitalului și n-am dormit nicio noapte. Oamenii care mi-au fost alături pot confirma că am crezut că o să mor. Din cauza atacurilor de panică, îmi doream să mor! Mă rugam la Dumnezeu să mi se facă rău și să mor. Pentru că nu mai putea”, a declarat Oana Radu.

Ea a spus că, deși nu mai erau împreună, l-ar fi ajutat toată viața pe bărbat, dacă acesta ar mai fi trăit. Cântăreața s-a rugat de familia fostului iubit să facă public acest caz, pentru a putea să îl transfere în altă țară. Rudele nu au fost de acord.

„Sunt sigură că dacă veneam la televizor mi s-ar fi oferit ajutor. Nu mi s-a permis (de către familia lui n.r). Nu am avut niciun cuvânt de spus. Poate îl salvam. Oamenii m-au judecat că la câteva luni m-am afișat cu altcineva. Moartea lui Alin e un capitol din viața mea pe care nu-l voi uita niciodată. Oamenii nu știu de câte ori m-am dus la mormântul lui singură.

Citeste si:
Cum a reușit un bărbat din Craiova să ascundă moartea fostei soții,...
Cum a reușit un bărbat din...

Nu sunt genul care să jelească în public. Sunt sigură că Alin e împăcat cu tot ceea ce fac pentru că el știe foarte bine ce a fost între noi. Lumea se aștepta de la mine să mă sinucid în groapă”, a completat fosta concurentă de la „Vocea României”.

Șa un an de la trecerea în neființă a lui Alin, Oana Radu s-a căsătorit civil cu Cătălin Dobrescu.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Iulie 2022 - 12 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.