Social 4 Iulie 2022 11:34 de Clara Vacaru
Un bărbat din Craiova a reușit să ascundă de autorități și rude moartea fostei sale soții, timp de un an de zile. Omul și-a omorât fosta parteneră de viață și i-a ascuns cadavrul, apoi a inventat tot felul de motive care au justificat dispariția ei.

Silvia Albişoru, în vârtsă de 66 de ani, locuia în Craiova, împreună cu fostul soţ. Acceptase acest compomis deoarece nu stătea prea mult în țară, ea lucrând în Italia, unde avea grijă de bătrâni.

Anul trecut, în luna aprilie, fiul femeii a primit un mesaj de la mama sa în care îi spunea că pleacă din nou în Italia pentru că i se oferise un nou loc de muncă. Băiatul a continuat să vorbească cu ea prin mesaje, iar femeia îl asigura mereu că este bine și că munceste la o familie cumsecade de italieni, informează adevarul.ro.

Se dădea drept fosta soție și a reușit să păcălească pe toata lumea, timp de un an

În urmă cu două luni, telefonul femeii s-a închis, iar de atunci fiul ei nu a mai știut nimic de ea. A alertat prietenii din Italia, l-a întrebat și pe fostul ei soț dacă știe ceva de dispariția ei, însă nu a reușit să afle nicio informație. Convins fiind că ceva rău s-a întâmplat, băiatul a anunțat poliția.

„La data de 1 iulie a.c., ora 12.00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.3 Poliţie Craiova au fost sesizaţi de un bărbat de 50 de ani, din comuna Seaca de Câmp, cu privire la faptul că, în luna martie 2021, mama sa ALBIŞORU SILVIA, din municipiul Craiova, a plecat de la domiciliul său cu intenţia de a ajunge în Italia, iar de la acea dată nu a mai putut lua legătura cu ea. Semnalmente : înălţime 1,70 m, aproximativ 85 de kg, părul blond, tuns scurt, ochii verzi. Nu se cunosc articolele vestimentare purtate de femeie în momentul plecării de la domiciliu. Persoanele care deţin informaţii utile cu privire la persoana dispărută sunt rugate să apeleze numărul unic de urgenţă 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie".

Imediat, au început cercetările în acest caz, iar polițiștii au aflat că femeia nu a plecat din țară. Fostul ei soț, aflat pe lista suspecților, a început să se contrazică în declarații, după ce inițial spusese că habar nu are unde este femeia.

Citeste si:
Românii din Italia vor să fie recunoscuți oficial drept minoritate...
Românii din Italia vor să fie...

A ucis-o ”din greșeală” cu un ciocan în cap

Ulterior, bărbatul a recunoscut că a ucis-o ”din greșeală” cu un ciocan, in urma unei dispute. El ar fi dorit să se împace cu ea și i-a cerut să nu mai plece în Italia, însă ea a refuzat.

După ce a ucis-o, i-a înfășurat trupul într-un covor, a luat un taxi și s-a dus la casa părintească să o îngroape.

„Am tăiat un porc! Du-mă şi pe mine la Şimnic", i-a spus taximetristului. La casa din Șimnic, el a săpat o groapă în curte și a îngropat-o pe femeie. Culmea, în aceeași curte mai locuiau un unchi și o mătușă de-ai ucigașului, însă aceștia erau internați în spital, cu COVID, la momentul faptei.

Oamenii nu au știut că, timp de an un, au stat cu un cadavru îngropat lângă casă.

Citeste si:
Ce e bine să știi dacă vrei să te muți în Craiova
Ce e bine să știi dacă vrei...

„Eu şi soţia eram în spital. Noi nu vorbim cu nepotul ăsta al meu. Am auzit că a venit la ţară, ca a săpat pe acolo pe la el prin grădină cu n excavator şi după în locul ăla a pus ceapă. Habar nu am avut că am stat atâta timp cu un cadavru în curte. Când au venit poliţiştii, nu mi-a venit să cred. La vreo 2 metri adâncime era trupul femeii. Au excavat şi şi l-au scos", a povestit Cristian Călugăru, unchiul bărbatului.

Bărbatul de 55 de ani, din municipiul Craiova a fost iniţial reţinut şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Dolj. În cursul zilei de sâmbătă, magistraţii au emis pe numele său un mandat de arestare pentru 30 de zile pentru omor.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Iulie 2022 - 12 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.