Mădălina Manole, pe numele ei real Anca Magdalena Mircea, a fost o cântăreață, compozitoare și instrumentistă română. S-a născut pe data de 14 iulie 1967 și și-a pierdut viața pe 14 iulie 2010. S-a născut în Vălenii de Munte, judeţul Prahova și a avut parte de o copilărie fericită, începându-și cariera la vârsta de doar 15 ani, când a debuta în muzica folk.

Viața Mădălinei Manole

A moștenit pasiunea pentru muzică de la mama sa, Eugenia Manole, care cânta muzică populară și a început să ia încă de mică lecții de chitară de la Ana Tetelea Ionescu, o cântăreață din orașul Ploiești. Regretata cântăreață a fost membră a cenaclului „Serbările Scânteii Tineretului” și a înfiinţat duetul „Alfa şi Beta” împreună cu Ştefania Ghiţă. Ea a debutat în 1988 pe scena festivalului de la Mamaia, cu piesa „Un om sentimental”, compusă de Şerban Georgescu, care i-a compus și celelalte piese care au făcut-o celebră și anume „Fată Dragă”, „Te-am văzut, mi-ai plăcut”, „Ei, şi ce?”, „Da, te iubesc”, „Când dansez cu tine”, „Aş da orice” şi multe altele pe care românii încă le ascultă cu mare drag și acum, la câțiva ani de la moartea ei.

Mădălina Manole a devenit, mai apoi, cea mai tânără membră participantă a Cenaclului Serbările Scânteii Tineretului și a colaborat cu diverși interpreți precum Victor Socaciu sau Roșu și Negru. Între anii 1982 și 1985 cântăreața a urmat cursurile Școlii Populare de Artă, făcând parte din grupul care i-a avut ca mentori pe Mihaela Runceanu și Ionel Tudor. În anul 1988, interpreta a participat la Festivalul de Muzică Ușoară Mamaia cu piesa „Un om sentimental”, compusă de Diaconescu, unde deși a luat mențiune a câștigat un lucru mult mai important - un loc în muzica românească.

Pe tot parcursul vieții sale scurte, cântăreața a susținut peste 3000 de concerte, atât în România, cât şi în străinătate. La vremea aceea, ea era invitată în cele mai importante emisiuni de televiziune și radio, Numle său ținea capul de afiș alături de artiști consacrați ai divertismentului românesc. Susținea sute de spectacole organizate în România de impresari importanți ai momentului și trăia fiecare clipă din viața sa ca și cum ar fost ultima.

Citeste si:
Andreea Tonciu a dat cărțile pe față. Își editează toate pozele de...
Andreea Tonciu a dat cărțile...

Sursa foto (c): Captura foto Anita3711/YouTube

"Îmi aduc aminte că eram plecată cel puțin 20 de zile din 30, cât are o lună! Tot timpul făceam și desfăceam valizele, îmi era tare dor de patul de acasă, dar sălile arhipline și zecile de buchete de flori pe care le primeam, bucuria de pe chipurile oamenilor atunci când mă vedeau în carne și oase pe străzile din orașul lor, păpușile pe care mi le aduceau copii la fiecare spectacol, autografele și scrisorile primite de la fani, melodiile cântate de ei vers cu vers, toate astea m-au făcut să uit de lucrurile mai puțin plăcute din viața mea de artist, dorul de cei dragi de acasă, articolele din presa de scandal, renunțările, sacrificiile, dieta normală a unui artist…”, a declarat Mădălina Manole.

Ultimii ani de activitate

„Fata cu părul de foc” a fost căsătorită cu compozitorul Șerban Georgescu, cu 15 ani mai în vârstă decât ea. Familia sa nu a fost de acord cu această relaţie, iar colegii de breaslă au acuzat-o că s-ar fi căsătorit cu bărbatul vieții sale din interes. La vârsta de 42 de ani, pe 8 iunie 2009, a adus pe lume un copil de 2.600 g și 56 cm, cu două săptămâni înainte de termen. Pe data de 19 februarie 2010, a lansat albumul „0 9 Mădălina Manole”, cel de-al 9-lea din cariera sa.

Citeste si:
Cine a fost Ana Aslan. Ea a descoperit tinereţea veşnică: „Nu se...
Cine a fost Ana Aslan. Ea a...

Mădălina Manole a decedat pe data 14 iulie 2010, chiar în ziua în care a împlinit 43 de ani. Rregretata interpretă a fost găsită moartă în locuința ei de pe strada Griviței din Otopeni. Cei de la INML au constatat că artista s-a sinucis înghițind un pesticid foarte toxic numit Carbofuran (cunoscut sub numele de Furadan). Cântăreața a avut parte de o slujbǎ specială pentru astfel de situații, în fața bisericii Sfinții împărați Constantin și Elena din Ploiești, iar mai apoi a fost înhumată


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Octombrie 2021 - 03 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.