Copiii de astăzi sunt mult mai greu de ținut sub control în jurul a sutelor de tentații. Multe dispozitive, aplicații și servicii dețin funcția de control parental. Acestea le permit părinților să limiteze accesul copiilor când vine vorba de navigarea pe internet și accesarea anumitor site-uri sau materiale.

Cum pot verifica părinții activitatea copiilor pe internet

Copiii au o deschidere largă la ceea ce înseamnă a nagiva pe internet. Conținutul în mare parte nu este filtrat, iar nu toți părinții își verifică copiii ce privesc. Nu este o invadare în viața personală, însă un control nu strică niciodată. În vremea în care copiii petrec ore în jir pe Tik Tok este necesar un control din partea părinților legate de conținutul vizualizat de către copii.

Pentru dispozitivele Apple aceste restricții se pot seta direct în magazinul de aplicații, Appstore, pentru ca picii să nu descarce sau să cumpere fără acceptul unui părinte. De asemene, pot fi setate limite de timp, filtre pentru browser. Toate setările sunt explicate aici.

Pentru dispozitivele Android există aplicația Family Link prin care maturii pot monitoriza direct telefonul copilului, Chrome pe un PC sau conținutul pentru Chromecast.

Există un site și aplicație special dedicată pentru Youtube pentru copii. Este vorba despre Youtube Kids și ajută la crearea unei zone de conținut sigur. Prin intermediul acestora, părinții pot seta ușor limite la anumite canale de Youtube sau genuri de conținut. Acestea sunt împărțite și pe categorii.

Totodată anumite jocuri și aplicații au integrate funcții de control parental, de exemplu: roblox. Aceasta este o platformă care conține informații despre toate jocurile ori aplicațiile care sunt la modă. Accesând platforma, părinții pot afla detalii despre jocuri precum Roblox sau Genshin Impact, dacă acestea sunt sigure pentru copii și nu livrează conținut nepotrivit. Platforma conține și informații și despre TikTok, Facebook ori alte rețele de socializare pe care micuții navigează nestingerit. Platforma Tik Tok este cea mai în vogă rețea de socializare pe care copiii pot petrecere ore în șir. Din păcate însă, acolo conținutul nu este filtrat, lucru care îi îngrijorează pe părinți.

Citeste si:
JASON DERULO senzația TikTok-ului cântă în România la Summer in The...
JASON DERULO senzația...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Ianuarie 2023 - 11 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.