Telefonul a devenit obiectul cel mai utilizat de către oameni, fără de care se simt pierduți și nu pot face mai nimic. Dar ca și oricare alt lucru, telefonul necesită grijă și întreținere. În cazul în care lăsați telefonul la încărcat pe timp de noapte, aveți telefonul mereu pe vibrații sau ecranul este mereu la luminozitate maximă, atunci bateria telefonului în scurt timp nu va fi într-o stare atât de bună.

Care sunt cele mai întâlnite greșeli care scurtează viața bateriei telefonului mobil

Bateriile telefonelor mobile este unul dintre criteriile importante atunci când vine vorba să alegi un telefon nou. Fiecare dintre noi și-ar dori să își încarece telefonul o dată în lună și să tot țină. Însă nu este chiar așa. Durata de viață a bateriilor telefoanelor mobile este una dintre cele mai întâlnite probleme ale smartphone-urilor. Este clar că dacă nu o să avem grijă de telefon nu o să îl avem pentru prea mult timp.

În cazul în care lăsați telefonul la încărcat peste noapte, aveți telefonul mereu pe vibrații sau ecranul este mereu la luminozitate maximă, toate aceste acțiuni dăunează destul de mult bateriei telefonului. Chiar dacă telefonul este rezistent la apă, acest lucru nu înseamnă că trebuie să fie expus la umiditate și praf.

Telefoanele mai noi au acel adeziv care nu permite să intre apa și praful în interior, însă în timp și acel adeziv se uzează. Dacă telefonul este mereu pe funcția de vibrații, fiecare vibrație consumă din baterie. De aceea, este mai bine să optați pentru silent mode sau să folosiți combinat modurile pentru a nu consuma și din baterie și astfel să nu dăuneze duratei de viață.

Nu se recomandă nici să lăsați telefonul peste noapte la încărcat sau dacă îl lăsați peste noapte, activați acea încărcare inteligentă. Încărcarea inteligentă se oprește la 80%, iar de acolo se încarcă în 5 ore până la 100%.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Decembrie 2022 - 07 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.