Elon Musk, director al Tesla şi SpaceX, a preluat joi controlul Twitter după ce a finalizat achiziţionarea reţelei de socializare pentru 44 de miliarde de dolari. 

SUA: Elon Musk a preluat controlul Twitter

După răsturnări de situaţie, cel mai bogat om din lume l-a concediat imediat pe şeful Parag Agrawal şi pe alţi doi directori, directorul financiar Ned Segal şi directorul juridic Vijaya Gadde, potrivit unor surse anonime ale Washington Post.

Elon Musk a avut termen până vineri să termine achiziționarea rețelei de socializare, altminteri un proces ar fi avut loc în noiembrie. Operațiunea a durat de la anunțarea ofertei, la finalul lunii aprilie, până la acceptarea sa de către Twitter.

Iniţial, Musk a propus să cumpere compania, dar a dat înapoi în aprilie, spunând că Twitter a făcut afirmaţii false cu privire la numărul de conturi false de pe platformă.

Ca răspuns, Twitter l-a dat în judecată pe Musk, pentru a-l forţa să încheie acordul. Un proces de cinci zile a fost programat la începutul acestei luni în statul Delaware (estul SUA). Totuşi, între timp, Musk şi-a confirmat oferta iniţială.

Elon Musk a venit cu o chiuvetă la sediul Twitter

Elon Musk și-a arătat din nou creativitatea. Miliardarul a intrat în sediul companiei Twitter din San Francisco, California, cu o chiuvetă în brațe. El și-a explicat acțiunea printr-un joc de cuvinte care în română înseamnă „un proces de acceptare a lucrurilor care se întâmplă”, după ce săptămâna trecută a transmis că vrea să concedieze o mare parte a angajaților companiei.

Miliardarul vrea să elimine aproape 75% din posturi

Elon Musk vrea să elimine aproape 75% din posturi la platforma de rețea socială Twitter. El plănuiește să reducă numărul angajaților de la 7.500 la aproximativ 2.000, conform potrivit Washington Post.

Twitter plănuia deja reduceri semnificative, cu eliminarea a 25% din personal până la sfârşitul anului 2023 şi închiderea centrelor de date cheie, scrie sursa citată.

Citeste si:
Controlul dăunătorilor în sere
Controlul dăunătorilor în...

Cu toate acestea, potrivit ziarului american, planurile miliardarului ar avea impact asupra utilizatorilor Twitter, cu un risc crescut de piratare şi expunere la material ofensator.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Octombrie 2022 - 08 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.