WhatsApp intenționează să creeze o modalitate prin care va interzice utilizatorilor aplicației de iPhone sau Android să utilizeze o funcție populară cu scopul de a proteja confidențialitatea acestora.

WhatsApp face noi modificări în aplicație

Mark Zuckerberg, directorul companiei META și proprietarul WhatsApp, intenționează să lanseze o funcție nouă în aplicație pentru a proteja confidențialitatea utilizatorilor. Noua schimbare va interzice utilizatorilor să facă capturi de ecran la mesajele din aplicațieâ, mesajele temporare de tip „view once”, ale imaginilor și videoclipurilor.

Această modificare a fost anunțată în august, iar la moment aceasta este disponibilă pentru a fi testată de unii utilizatori. Specialiștii în tehnologie de la WABetaInfo au descoperit funcția în versiunea beta a WhatsApp pe Android. Acest lucru înseamnă că utilizatorii aplicației vor putea să testeze noua versiune.

Practic, utilizatorii din aplicația WhatsApp nu vor mai putea face o captură de ecran sau o înregistrare de ecran a imaginilor și videoclipurilor, acest lucru asigurând confidențialitatea persoanelor. În momentul în care un utilizator va încerca să facă o captură de ecran, acesta va deveni complet negru. Totodată, expeditorul nu va primi o notificare atunci când utilizatorul va încerca să realizeze o captură de ecran sau o înregistrare.

Acest lucru a fost lansat pentru a proteja mai mult transmiterea de date sau informații private, conversații private și confidențialitatea utilizatorilor. WhatsAapp este una dintre cele mai utilizate aplicații de conversații în rând cu Facebook, Messenger și Instangram.

Unele funcții de pe Facebook, Instagram și WhatsApp vor fi disponibile doar cu plată

Noul sistem de protejare a intimităţii creat de Apple pe iPhone şi iPad a lovit în plin tehnologia și astfel unele aplicaţiile nu mai pot urmări activitatea utilizatorilor fără acordul acestora. Din această cauză, se pare că Meta este în căutarea unor soluții noi de monetizare.

Compania plănuiește ca pe viitor să lanseze anumite funcții în aplicații care să fie accesibile doar contra cost. Astfel, Facebook, Instagram şi WhatsApp ar putea avea funcții pentru care utilizatorii vor trebui să achite ca să beneficieze de ele.

Citeste si:
Modificări importante la Legea privind regimul deșeurilor. Daniela...
Modificări importante la...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Octombrie 2022 - 04 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.