În 2012, Samsung a introdus primul televizor OLED. Cu toate acestea, compania a descoperit rapid limitările tehnologiei OLED, cum ar fi reținerea/arderea imaginii, de care suferă materialele organice. După ce a determinat gravitatea problemelor de calitate a imaginii, Samsung a decis să nu mai comercializeze produsul tv LED, concentrându-se pe o nouă tehnologie mult mai revoluționară și mai durabilă.

În 2017, Samsung Electronics a introdus televizorul QLED, atingând vârful inovațiilor în materie de ecrane tv. Produsul, bazat pe tehnologia quantum dot, a reprezentat o descoperire majoră în domeniul afișării imaginilor și, în același timp, stabilirea unui nou standard pentru piața globală a televizoarelor. Progresiv, revizuirile tehnice constante ale echipelor de design ale brandului sud-coreean, pentru a avansa la un nivel superior, au dus la următorul pas de renovare: televizorul Neo QLED prezentat la CES 2021.

De ce este QLED superior?

Materialul anorganic Quantum Dot utilizat în tv QLED este durabil și nu se arde pe ecran. Nu este cazul televizoarelor OLED, deoarece materialul organic din care sunt compuse se uzează în timp, provocând efectul de "Burn-in" sau de retenție a imaginii, care se referă la fenomenul prin care imaginile statice (cum ar fi logo-urile canalelor sau bara de stare a unui joc de consolă) care sunt afișate pentru o perioadă lungă de timp lasă un contur permanent sau o umbră pe ecran, afectând luminozitatea și calitatea imaginii.

Calitatea excepțională a imaginii tv OLED dureaza mult mai mult și nu se schimbă în ciuda utilizării, deoarece nu se arde. Utilizând materiale anorganice în loc de materiale organice, tehnologia Quantum Dot a televizorului QLED depășește în totalitate problema reținerii imaginii. Aceasta este cheia pentru durata de viață lungă a televizorului Samsung QLED.

După cum au arătat diverse studii internaționale de renume, cum ar fi RTINGS, un tv QLED este mai puțin sensibil la problemele de arsură în comparație cu orice alt tv LED și poate atinge un volum de culoare de 100% și o luminozitate HDR de peste 4.000 de nits, oferind, de asemenea, cea mai bună calitate posibilă a imaginii.

Fără îndoială, paradigmele de vizionare a televizorului se schimbă, evidențiind munca depusă la Samsung în ceea ce privește inovarea pentru a oferi cea mai bună experiență de vizionare.

Citeste si:
Profită de cele mai tari promoții la telefoanele Samsung de Black...
Black Friday 2022. Profită de...

Privind lumea într-un miliard de nuanțe de culoare, comparativ cu un simplu tv led!

Cu tehnologia Quantum Dot, 100% din volumul de culoare este realizat cu Quantum Dot. Culoarea strălucitoare și vibrantă a unui tv QLED este alimentată de particule de puncte cuantice care creează un volum de culoare de 100%, astfel încât fiecare expresie a culorii devine vizibilă în tot ceea ce priviți, chiar și în cele mai luminoase scene, cu un realism realist, o claritate și o vivacitate nemaiîntâlnite până acum pe un ecran de televizor.

Pentru a adăuga puncte suplimentare la performanța acestui televizor, acoperirea inovatoare din aliaj metalic a Quantom Dots permite menținerea calității reproducerii, fără distorsiuni de culoare, în cazul în care privitorul schimbă unghiul din care privește ecranul.

Citeste si:
Gigi Becali, reacție cutremurătoare în ceea ce privește războiul...
Gigi Becali, reacție...

Și cum se vorbește din ce în ce mai des despre "calitate cinematografică a imaginii", acest ecran nu face excepție. Acesta atinge o luminozitate maximă de 4.000 de nits, ceea ce reprezintă nivelul standard pentru producțiile cinematografice globale. Rezultatul este ca și cum ați fi într-un cinematograf: scene cu fundaluri mai negre și culori mai vii, plus suport HDR10+ cu niveluri optime de luminozitate.

Samsung se întrece pe sine cu Neo OLED.

Și pentru că cercetarea și inovarea Samsung nu se oprește niciodată, la începutul anului 2021 Samsung a introdus televizoarele Neo QLED, un produs evolutiv al tehnologiei QLED. Marca sud-coreeană a redus dimensiunea LED-urilor, ceea ce a dus la un control mai bun, la mai puține pierderi de lumină și la o gradație mai precisă de la întuneric la lumină. Pe scurt, un profil mai avansat, care nu fusese atins până atunci de niciun alt tv LED.

Citeste si:
Despre industria producatore de mașini
Despre industria producatore...

Atât cu noile linii Neo QLED, cât și cu QLED, Samsung Electronics a încorporat performanțe optimizate pentru consumatorii care doresc ca televizoarele lor să fie un aliat al experiențelor de gaming, fie că este vorba de un PC sau de o consolă, precum și un instrument pentru controlul altor dispozitive inteligente din casă și chiar pentru exerciții fizice și antrenament.


Despre autor:


Ultima actualizare: 14 Septembrie 2022 - 03 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.