Meta, compania-mamă a Facebook şi Instagram, a eliminat de pe cele două platforme conturile unei influente organizaţii americane anti-vaccin „Children's Health Defense" (CDH), condusă de Robert Kennedy Jr, nepotul fostului preşedinte John Fitzgerald Kennedy.

Facebook și Instagram au eliminat conturile unei organizații americane anti-vaccin

„Am eliminat conturile de Instagram şi Facebook din cauza unor încălcari repetate ale politicilor noastre asupra COVID-19", a declarat joi Aaron Simpson, purtătorul de cuvânt al Meta.

Organizația CDH, care critică siguranța vaccinurilor împotriva COVID-19, acuză Meta de nerespectarea dreptului său la libertatea de exprimare prin alinierea cu autoritățile sanitare americane.

„Facebook acţionează aici ca un reprezentant al cruciadei guvernului federal pentru a reduce la tăcere orice critică la adresa politicilor draconice ale guvernului", a declarat într-un comunicat fondatorul organizaţiei, Robert Kennedy Jr.

Nepot al fostului preşedinte asasinat în 1963 şi fiu al unui fost ministru, asasinat, de asemenea, în 1968, Robert Kennedy Jr este o figură importantă în facţiunea anti-vaccin americană.

CDH susţine că are „sute de mii" de abonaţi pe aceste două conturi şi a distribuit, în comunicatul său, capturi de ecran care arată ştergerea acestor conturi pentru „dezinformare".

Conform CDH, interdicţia ar putea avea legătură cu o acţiune în instanţă intentată de organizaţie împotriva Meta pentru cenzură. Canalul YouTube al CDH a fost eliminat în septembrie anul trecut.

Meta, acuzată în mod regulat de dezinformare prin răspândirea de informaţii false, încearcă de la cele mai recente alegeri prezidenţiale americane să se îndepărteze de conţinutul politic pentru a se concentra pe schimburi între prieteni şi comunităţi de interese, relatează AFP, citat de Agerpres.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 August 2022 - 08 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.