Cei patru turiști care au pornit într-o aventură spațială, prima misiune privată pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), se pregătesc să revină pe Pământ, după ce luni au părăsit avanpostul orbital.

Excursie în premieră în spațiu

Echipajul împreună cu turiștii trebuiau să revină pe Pământ mai devreme, însă acest lucru a fost amânat din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, potrivit companiei private de turism spaţial Axiom Space.

“Desprinderea (de ISS) s-a încheiat. Echipajul #Ax1 începe călătoria înapoi spre casă”, a scris compania pe contul său de Twitter.

Capsula spațială urmează să amerizeze în Oceanul Atlantic, în largul coastelor Floridei, în cursul zilei de luni.

Cine sunt cei patru turiști

Grupul celor patru persoane care au pornit într-o călătorie spațială este format din astronautul hispano-american Michael López-Alegría, omul de afaceri american Larry Connor, omul de afaceri israelian şi pilotul Eytan Stibbe şi investitorul canadian Mark Pathy.

Prețul unui bilet pe Stația Spațială Internațională pentru primul zbor spațial turistic din istorie a fost de 55 de milioane de dolari.

La 8 aprilie, Misiunea Ax-1 a fost lansată de la baza Cape Canaveral din Florida cu o capsulă Crew Dragon, aparţinând SpaceX.

Această misiune este rezultatul unei cooperări între compania Axiom, NASA şi compania lui Elon Musk, SpaceX. Echipajul de la bordul capsulei, formată din 4 persoane, au desfăşurat diverse experimente ştiinţifice la bordul ISS.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Aprilie 2022 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.