Tehnologia a intrat în viața noastră de zi cu zi de ceva timp și nu pare că va dispărea curând, ba din contră. Nu mai există zi în care nu verificăm ceasul, e-mail-urile sau conversațiile cu prietenii/familia de pe un dispozitiv electronic. Cel mai des folosit în zona aceasta este smartphone-ul, care după apariția copilului de multe ori nu mai este al nostru.

Copilul este atras de micul ecran ce redă mișcări, oameni sau animale. Astfel, o lume nouă se deschide în fața lor, una luminoasă, plină de culori și sunete fermecătoare. Deși nu este sănătos ca cei mici să fie expuși ecranelor timp îndelungat, de foarte multe ori nu poți evita asta. Că să stai însă liniștit/ă că cei mici își pierd timpul pe telefonul într-un mod productiv, poți apela la câteva aplicații educative pentru copii.

Există o varietate de aplicații prin care copilul poate învăța matematică, limbi străine, educație financiară și așa mai departe. Sunt jocuri distractive prin care acesta învață lucruri noi, fără a se simți constrâns și stresat. Acestea ajută copilul să experimenteze diferite domenii și să învețe lucruri noi prin joc. Iată câteva aplicații care îți pot fi de folos.

1. DragonBox Numbers - îi învață pe copii matematică și aritmetică cu ajutorul personajelor caraghioase ce reprezintă un număr de la 1 la 10.

2. Investitory - este o aplicație destinată educației financiare, unde copiii învață despre bani și finanțe parcurgând o poveste și interacționând cu personajele.

3. Duolingo - îți învață copilul diverse limbi străine prin design-ul interactiv și într-un ritm rapid.

4. Brain it on! - este un joc bazat pe puzzle-uri de fizică, prin care copiii pot înțelege anumite principii de bază în fizică

5. Professor Astro Cat's Solar System - îi introduce pe copii în lumea astronomiei, mergând într-o misiune prin sistemul nostru solar.

În schimb, în momentul în care timpul pentru statul pe telefon s-a scurs, părintele trebuie să-i ofere celui mic variante la fel de distractive. Deși, poate pare de necrezut, încă există variante fizice de activități prin care părintele și copilul pot petrece timpul împreună.

Citeste si:
Cum funcţionează aplicaţiile care ne avertizează că urmează un...
Cum funcţionează aplicaţiile...

Copilul vrea să experimenteze lucruri noi, să învețe și să se bucure. Însă, pentru părinte poate deveni dificilă această situație. Activitățile de tip colorat sau decupat se pot transforma repede în unele plictisitoare pentru copil. Cea mai bună variantă pentru părinte este organizarea timpului pe care îl are de petrecut cu cel mic. Este vital ca adultul să aibă variante amuzante în casă, atunci când timpul pentru aplicațiile educative s-a terminat. Diversele cărți animate, jocuri de societate, fise de lucru sau activități casnice precum gătitul le oferă copiilor un spațiu propice pentru dezvoltare și explorare.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Aprilie 2022 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.