Donald Trump și-a lansat astăzi aplicație de social media, după ce a fost interzis pe Facebook și Twitter. Rețeaua virtuală fără cenzură, numită Truth Social, își propune să concureze cu Twitter. Aceasta este disponibilă pentru descărcare în magazinul Apple după ce a fost testată timp de o săptămână de 500 de utilizatori. 

Donald Trump și-a lansat astăzi aplicația de social media. Truth Social este deja disponibilă

În primul său mesaj pe Truth Social, Donald Trump le-a transmis urmăritorilor că „președintele lor favorit” îi va vedea în curând. Noua aplicație este o clonă a rețelei Twitter.

Una dintre diferențe este că fiecare postare se numește „un adevăr”, iar culoarea care predomină e roșul republican, în comparație cu albastrul democrat folosit de Twitter. Lansarea Truth Social vine la un an după ce șeful de stat a fost interzis pe Facebook, Twitter și YouTube.

„Am creat Truth Social şi Trump Media and Technology Group (TMTG) pentru a rezista tiraniei giganţilor tehnologiilor", a transmis fostul preşedinte într-un comunicat, înainte de lansare.

Marile companii din Silicon Valley şi-au „folosit puterea unilaterală pentru a reduce la tăcere vocile disidente din America", a adăugat Donald Trump.

Noul proiect virtual ar urma să fie disponibil și pentru dispozitivele Android din luna martie. De menționat este că obiectivul de libertate de exprimare al aplicației riscă să contravină politicilor interne ale magazinelor de aplicații Apple și Google.

De ce a fost blocat în spațiul virtual?

Afaceristul republican a fost blocat definitiv pe Facebook, Twitter și YouTube după atacul asupra Capitoliului condus de partizanii lui în timpul ceremoniei de certificare a victoriei rivalului său, Joe Biden, la prezidențiale, în data de 6 ianuarie 2021. Înainte de a fi interzis, fostul șef de stat avea aproape 89 de milioane de abonați pe Twitter, 35 de milioane pe Facebook și 24 de milioane pe Instagram.

Citeste si:
George Buhnici a dat-o din nou în bară. Mesajul controversat pe...
George Buhnici a dat-o din...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Februarie 2022 - 10 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.