WhatsApp introduce o nouă funcție pentru utilizatori, care le va permite să trimită și să primească mesaje fără să folosească telefoanele mobile.

WhatsApp lansează o funcție nouă în aplicație

La moment, funcționarea aplicației WhatsApp este strict legată de telefonul utilizatorului, iar varianta de desktop și aplicațiile web nu pot funcționa fără acesta.

Noua funcție ce urmează a fi lansată va permite utilizatorilor să trimită și să primească mesaje chiar dacă telefonul este închis sau fără baterie. În același timp, vor putea fi folosite până la patru dispozitive simultan.

WhatsApp va suferi modificări

Facebook a anunțat printr-o postare că design-ul WhatsApp va trebui „regândit”, asta deoarece actuala versiune „folosește un telefon mobil ca dispozitiv principal, acesta fiind sursa pentru toate informațiile utilizatorului și singurul dispozitiv capabil să cripteze mesajele către alt utilizator și să inițieze apeluri”.

Retail jobs

Pentru utilizarea variantei WhatsApp Web, utilizatorii trebuie să aibă telefonul deschis și conectat la internet. WhatsApp este o aplicație în oglindă care nu funcționează dacă nu se face o sincronizare între telefon și aplicație de pe un alt dispozitiv.

Aplicație întâmpină destul de des probleme la funcționare și se deconectează des. Totodată, aplicația permite o singură logare de pe un alt dispozitiv în afară de cel de pe telefon, ceea ce înseamnă că deschiderea WhatsApp Web pe un alt dispozitiv va încheia vechea sesiune.

Mai multe posibilități cu noua funcție

Noua arhitectură WhatsApp multi-device elimină aceste piedici, nu mai necesită un telefon ca sursă a datelor și păstrează informațiile utilizatorului sincronizate și în siguranță”, a anunțat compania.

Citeste si:
Eva Măruță își sărbătorește ziua de naștere. Ce mesaje i-au...
Eva Măruță își sărbătorește...

Problema poate fi remediată doar dacă fiecare dispozitiv va avea o cheie de identificare și WhatsApp va ține evidența cheilor alocate aceluiași cont. Asta ar înseamna ca WhatsApp să nu stocheze mesaje pe propriile servere, ceea ce ridică semne de întrebare privind securitatea datelor.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Iulie 2021 - 01 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.