Doi astronauţi chinezi au ieșit pentru prima dată în spaţiu pentru a instala echipamente şi a realiza teste în exteriorul noii staţii spaţiale chineze Tiangong.

Prima ieșire în spațiu a doi astronauți chinezi

Televiziunea de stat chineză a transmis imagini cu astronauţii Liu Boming, 54 de ani, şi Tang Hongbo, 45 de ani, părăsind staţia în costume spaţiale pentru o misiune de câteva ore.

Inginerii chinezi au dezvoltat pentru această misiune un nou costum spaţial care cântăreşte aproximativ 100 de kilograme, care se presupune a fi mai confortabil de purtat, precum şi pentru a face posibilă desfăşurarea unor misiuni mai îndelungate în spaţiu, notează dpa.

Evenimentul marchează a doua ieşire în spaţiu pentru astronauţii chinezi, după cea a lui Zhai Zhigang care a ieşit în exteriorul navei spaţială Shenzhou 7 în 2008. În schimb, misiunea acestuia din urmă a durat doar aproximativ 20 de minute.

Misiune spațială a Chinei

Trei astronauţi chinezi au decolat pe 17 iunie din Deşertul Gobi (nord-vestul Chinei) şi vehiculul lor spaţial s-a conectat la modulul Tiahne, singurul dintre cele trei ale staţiei spaţiale deja pe orbită, pentru o misiune de trei luni.

Citeste si:
NASA testează noile costume spațiale concepute pentru suprafața...
NASA testează noile costume...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Este cea mai lungă misiune spaţială cu echipaj condusă vreodată de China.

Astronauţii sunt responsabili pentru construirea staţiei şi, duminică dimineaţă, doi dintre ei au ieşit împreună în spaţiu pentru a lucra acolo, a anunţat Agenţia Spaţială Chineză pentru zboruri cu echipaj.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.