Cercetătorii din Danemarca testează un joc în care este folosită realitatea virtuală pentru a încuraja vaccinarea împotriva coronavirusului. Jocul presupune mișcarea printr-o mulțime de oameni din piaţa unui oraş care sunt infecțati cu Covid-19.

Cercetătorii din Danemarca testează un joc ce va încuraja vaccinarea anti-Covid-19

Într-un experiment condus de Universitatea din Copenhaga, participanţii poartă ochelari de realitate virtuală şi intră în rolul unei persoane vârstnice care trebuie să traverseze piaţa evitând trecătorii îmbrăcaţi în roşu, infectaţi cu noul coronavirus. Personajele vaccinate sunt îmbrăcate în albastru.

Adam a spus că se decisese să se vaccineze împotriva COVID-19 înainte de a juca acest joc. ''A fost, într-adevăr, foarte distractiv. Te face să simţi că eşti acolo'', a declarat Adam, un participant care s-a infectat în jocul pe care l-a jucat într-un parc din Copenhaga.

Jocul folosește realitatea virtuală

Cunoaştem, din studii similare, că după ce oamenii au trecut printr-o experienţă de realitate virtuală ca aceasta, intenţia lor de a se vaccina a crescut. Am observat deja acest lucru în cazul COVID'', a declarat Robert Bohm, profesor de psihologie la Universitatea din Copenhaga, cu referire la un studiu online efectuat anterior de cercetători.

Această idee poate fi pusă în aplicare în cabinetele medicilor, a sugerat el. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) estimează că imunizarea previne 4 până la 5 milioane de decese în fiecare an. În februarie-martie, peste un sfert dintre adulţii din Uniunea Europeană au declarat că ar refuza vaccinarea împotriva COVID-19, după cum a arătat un sondaj efectuat de agenţia Uniunii Europene Eurofound, informează Reuters.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Iunie 2021 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.