Cercetătorii din Danemarca testează un joc în care este folosită realitatea virtuală pentru a încuraja vaccinarea împotriva coronavirusului. Jocul presupune mișcarea printr-o mulțime de oameni din piaţa unui oraş care sunt infecțati cu Covid-19.

Cercetătorii din Danemarca testează un joc ce va încuraja vaccinarea anti-Covid-19

Într-un experiment condus de Universitatea din Copenhaga, participanţii poartă ochelari de realitate virtuală şi intră în rolul unei persoane vârstnice care trebuie să traverseze piaţa evitând trecătorii îmbrăcaţi în roşu, infectaţi cu noul coronavirus. Personajele vaccinate sunt îmbrăcate în albastru.

Adam a spus că se decisese să se vaccineze împotriva COVID-19 înainte de a juca acest joc. ''A fost, într-adevăr, foarte distractiv. Te face să simţi că eşti acolo'', a declarat Adam, un participant care s-a infectat în jocul pe care l-a jucat într-un parc din Copenhaga.

Jocul folosește realitatea virtuală

Cunoaştem, din studii similare, că după ce oamenii au trecut printr-o experienţă de realitate virtuală ca aceasta, intenţia lor de a se vaccina a crescut. Am observat deja acest lucru în cazul COVID'', a declarat Robert Bohm, profesor de psihologie la Universitatea din Copenhaga, cu referire la un studiu online efectuat anterior de cercetători.

Această idee poate fi pusă în aplicare în cabinetele medicilor, a sugerat el. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) estimează că imunizarea previne 4 până la 5 milioane de decese în fiecare an. În februarie-martie, peste un sfert dintre adulţii din Uniunea Europeană au declarat că ar refuza vaccinarea împotriva COVID-19, după cum a arătat un sondaj efectuat de agenţia Uniunii Europene Eurofound, informează Reuters.

Citeste si:
Raed Arafat trage un semnal de alarmă: „Varianta Delta reprezintă...
Raed Arafat trage un semnal...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.