Sci-Tech 6 Mai 2021 14:09

Într-o lume aflată în permanentă mișcare, tinerii sunt primii interesați de nou și dornici să încerce aventurile propuse de tehnologie. Nu e de mirare, așadar, că în camera adolescentului de azi găsim un mix de bună dispoziție, confort, gadgeturi și tehnologie IT&C. Mai cu seamă în aceste vremuri de restricții, este necesar ca un tânăr să poată fi activ în mediul școlar – mutat și acesta online. Există, însă, o serie de gadgeturi fără de care camera unui adolescent ar fi incompletă și greu de suportat. Să vedem de ce...

Desktop PC

Ocupă locul central între gadgeturile de care un adolescent are nevoie, fiind necesar pentru urmărirea cursurilor online, pentru accesarea informațiilor necesare pentru realizarea referatelor, pentru sesiunile de jocuri în mediul virtual. Unele sisteme par desprinse chiar din producțiile Sci-Fi, prin urmare desktopul este și un element de design de care un adolescent se poate îndrăgosti iremediabil.

O configurație robustă, dedicată gaming-ului, trebuie să fie creată în jurul unei plăci video din seria 2000 sau 3000 de la Nvidia sau seria Radeon RX 6000, sprijinite de un procesor puternic multi-core din familia Intel I7 sau I9 sau AMD Ryzen 7 sau 9, cuplat cu minim 16 Gb DDR4 la 3000 Mhz sau mai rapide și minim 1 Tb SSD, pentru încărcarea rapidă a sistemului de operare și a aplicațiilor.

Laptop de gaming

În completarea soluției desktop, laptopul este necesar pentru deplasările la școală și pentru sesiuni de interacțiune cu prietenii, putând fi și o variantă mai compactă a soluției desktop. Aici, în camera adolescentului, spațiul ar putea fi unul limitat, așa că laptopul vine ca soluție ideală, pentru că nu ocupă mult spațiu și poate fi utilizat de oriunde.

Soluțiile oferite de Asus, Lenovo, Gigabyte, HP sau Dell se remarcă atât prin:


  • portabilitate și design modern;

  • putere de procesare – plăci grafice dedicate (seria GeForce RTX 2000 sau 3000);

  • procesoare puternice de la Intel (I7) sau AMD (Ryzen 7 sau 9);

  • memorii rapide DDR4;

  • soluții de stocare SSD.


Sunt de remarcat și ecranele IPS dedicate gaming-ului, cu rate de refresh de 144 Hz minim și rezoluție Full HD, cu perfomanțe deosebite în reproducerea culorilor.

Citeste si:
Un băiat de 16 ani a provocat un accident mortal în Timiș, după ce...
Un băiat de 16 ani a provocat...

Scaun pentru sesiunile de activitate în fața computerului

Este unul dintre cele mai utile elemente de mobilier din camera unui adolescent, dar și un gadget foarte apreciat din mai multe rațiuni: are un design ergonomic, orientat exclusiv către confortul utilizatorului, este ajustabil pe nevoile individuale ale fiecăruia (ceea ce înseamnă mai puține dureri de gât sau spate), are o construcție solidă, materialele utilizate fiind premium. Toate aceste caracteristici sunt incluse într-un design de excepție, care îl transformă în preferatul absolut al oricărui utilizator de computer.

Accesorii pentru jocuri online

Sesiunile de gaming nu ar putea fi complete fără accesoriile care permit controlul absolut asupra situației. Tastatura și mouse-ul de gaming sunt cele mai importante, așadar trebuie să ofere performanțe în acest sens; tastatura mecanică este mai rezistentă și mai receptivă, mouse-ul este mai sensibil la mișcări. În plus, jocul de lumini care, în cazul unora dintre tastaturi, poate fi coordonat cu mișcările caracterului din joc și constituie un element de design extrem de atrăgător.

Citeste si:
Bia Khalifa, abuzată când avea doar 15 ani: „Avea cheia de la...
Bia Khalifa, abuzată când...

Căștile sunt utile pentru orice gamer, deoarece au capacitatea de a reproduce fidel sunetele și localizarea acestora în joc, ceea ce contribuie esențial la dobândirea senzației complete de imersiune în virtual.

Joystick-urile sunt special create pentru anumite tipuri de jocuri (simulatoare de zbor, simulatoare de curse auto) sau universale (majoritatea jocurilor FPS sau RPG pot fi savurate inclusiv cu un controller de consolă). Acestea au darul de a contribui la obținerea unui mai bun control în joc, precum și a unei senzații unice de prezență fizică în virtual.

Pentru un adolescent de astăzi, învățătura și relaxarea în fața computerului se împletesc în mod firesc. Prin urmare, camera acestuia va conține exact ceea ce are nevoie: un pat, un birou și foarte multe gadgeturi care îi umplu viața.

Citeste si:
Laptopuri ieftine sau laptopuri gaming? Care opțiune e mai bună?
Laptopuri ieftine sau...

Despre autor:


Ultima actualizare: 6 Mai 2021 - 02 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.