Când vine vorba de curățarea profundă a spațiilor casei și eliminarea resturilor de praf care se acumulează, una dintre metodele pe care le folosim de obicei este fie mătura, fie aspiratorul.

De fapt, praful este unul dintre marii dușmani ai curățeniei și poate provoca chiar probleme de sănătate datorită prezenței acarienilor de praf, care sunt una dintre cele mai frecvente cauze ale alergiilor respiratorii.

Aspirator robot eMag oferte speciale

Popularizate de Roomba, aspiratoarele robot au devenit o nouă normă tehnologică, menținând podelele curate pentru cei leneși sau ocupați. Ele existat de ceva timp, dar mulți oameni încă se luptă să înțeleagă modul în care funcționează. Acestea sunt aspiratoare inteligente care pot naviga adesea în jurul diferitelor obstacole, cartografiind camerele astfel încât să poată curăța mai eficient.

Unele modele mapează camerele, în timp ce altele curăță la întâmplare. Unele pot fi programate, în timp ce altele nu sunt la fel de convenabile. Totuși, toate aspiratoarele robot curăță cu aport uman minim.

Datorită progreselor tehnologice, aspiratoarele robot au devenit unul dintre cele mai populare produse, astfel încât prețul lor a scăzut considerabil și sunt mai accesibile populației. Sunt practice, la modă și economisesc timp, dar care sunt dezavantajele?

Care sunt avantajele sale?

Unul dintre marile avantaje ale acestor dispozitive este că acestea ajută la menținerea curățeniei casei fără a investi mult timp sau efort. De fapt, sunt ideale pentru cei care nu au suficient timp în timpul zilei pentru a mătura sau a spăla cu mopul.

Pur și simplu activați un buton sau programul de curățare din aplicația mobilă și robotul începe să îndepărteze murdăria. Majoritatea modelelor au aplicații care vă permit să selectați puterea și să programați activarea acesteia la un anumit moment. În acest fel, puteți lucra, găti sau pur și simplu să urmăriți un film în timp ce robotul aspiră, mătură, curăță și chiar îndepărtează părul animalelor de companie. Cele mai noi modele au și funcția de spălare în urma lor.

Citeste si:
Merită să îi iei celui mic o tricicletă electrică pentru copii?
Merită să îi iei celui mic o...

Una dintre greșelile pe care le facem de obicei este să ridicăm praful prin trecerea cu pămătuful sau atunci când măturăm, răspândind astfel particulele în restul casei. În acest caz, aspiratoarele robot colectează eficient murdăria și, de asemenea, folosesc mai puțină energie decât aspiratoarele convenționale. În cele din urmă, acestea sunt destul de ușor de utilizat, ocupă puțin spațiu și sunt capabile să curățe toate tipurile de suprafețe.

Aspirator robot - oferte eMag

Alt avantaj al unui aspirator robot este că poate fi programat să aspire la orice oră din zi, chiar și atunci când nu suntem acasă. Din aplicația sa de pe telefon, îi putem comanda să înceapă curățenia chiar înainte de a ajung acasă de la serviciu. Modelele mai recent pot chiar să fie conectate la serviciul Google Home, astfel putând fi comandate cu vocea.

Citeste si:
Maria Lungu, făcută praf de colegii ei de la Survivor România....
Maria Lungu, făcută praf de...

Și dezavantajele?

Unul dintre cele mai negative aspecte este că achiziția lui necesită de obicei o investiție mai mare. Este adevărat că există modele accesibile pe piață, dar există aparate mai ieftine precum aspiratoarele tradiționale. Cu toate acestea, economisirea energiei atunci când se utilizează un robot poate fi un avantaj pe termen lung. Asta fără a mai vorbi de economia de timp.

Pe de altă parte, ca și în cazul oricărui alt dispozitiv de curățare, are nevoie de întreținere regulată. Filtrul trebuie schimbat și rezervorul de murdărie golit din când în când. A avea aceste dispozitive în casă nu înseamnă că locuința nu trebuie curățată și altfel, deoarece uneori roboții nu ajung pe toate suprafețele sau în toate colțurile. În plus, se pot bloca dacă nu sunt capabili să evite un obstacol.

Citeste si:
Vrei să achiziționezi un aspirator? 3 criterii de selecție
Vrei să achiziționezi un...

Tot la capitolul dezavantaje putem trece zgomotul, dar acesta este simțitor mai mic decât la aspiratoarele convenționale și, la cele mai recente modele, este redus semnificativ față de modelele de acum 5 ani, de exemplu.


Despre autor:


Ultima actualizare: 21 Aprilie 2021 - 05 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.