Tehnologia TV a avansat până la punctul în care chiar și televizoarele ieftine pot arăta foarte bine. Majoritatea modelelor de TV Smart pot afișa toate cele mai recente tipuri de conținut. Acest articol vă va oferi o explicație completă a ceea ce înseamnă 4K / Ultra HD (UHD) și gama dinamică ridicată (HDR) și de ce ar putea fi importante pentru televizorul dvs. Indiferent dacă spațiul dvs. este mic sau mare sau dacă căutați cea mai bună performanță pentru banii cheltuiți, un Smart TV care se potrivește decorului dvs. sau cea mai bună imagine posibilă, avem opțiuni pentru dvs.

Dacă nu aveți idee de unde să începeți, acest articol vă va ajuta să analizați întrebările importante.

Ce fel de ecran să aleg?

Un televizor LCD / LED de ultimă generație este destinat persoanei care dorește o performanță mai bună a televizorului decât televizorul obișnuit, dar care nu simte nevoia să cheltuiască mai mult pentru a obține tot ce este mai bun: un televizor OLED. Un televizor LCD / LED de înaltă calitate poate oferi o imagine care arată aproape la fel de bine pentru mai puțini bani și într-o varietate mai largă de dimensiuni de ecran. Televizoarele LCD / LED pot de asemenea să devină mult mai luminoase decât televizoarele OLED, deci sunt mai potrivite pentru un mediu de vizionare foarte luminos, cum ar fi o cameră de zi cu multe ferestre.

Dacă doriți doar o performanță bună a televizorului la un preț accesibil, obțineți un televizor LCD midrange (denumit în mod obișnuit un televizor LED). Puteți găsi multe televizoare mediocre la acest preț, iar cele mai bune dintre ele produc o calitate a imaginii direct comparabilă cu cea a televizoarelor care costă mult mai mult. Deși uneori acestor televizoare le lipsește intensitatea locală, ceea ce face ca nuanțele de negru de pe ecran să pară mai întunecate și nuanțele de alb să pară mai luminoase, majoritatea au un raport de contrast nativ ridicat, mai bun decât cel al multor televizoare ieftine.

Dacă căutați cea mai bună calitate a imaginii, indiferent de preț, alegeți un televizor OLED. Comparativ cu televizoarele LCD, calitatea imaginii pe OLED-uri pare uimitor de realistă. Televizoarele OLED arată, de asemenea, bine din toate unghiurile, în timp ce televizoarele LCD tind să arate culori distorsionate, atunci când sunt privite din lateral. Prețul televizoarelor OLED continuă să scadă, dar acestea sunt încă mai scumpe decât cele mai multe televizoare LCD / LED de dimensiuni comparabile.

Ce dimensiune să aleg?

Gândiți-vă să cumpărați un televizor așa cum ați face orice piesă de mobilier. Trebuie să se potrivească oriunde intenționați să-l puneți și, în mod ideal, ar trebui să arate proporțional cu mobilierul și peretele din jur. Un televizor de 32 de inci va arăta ciudat plutind pe un perete mare gol, de exemplu, în timp ce un jumbotron de 75 de inci ar putea copleși o cameră de zi îngustă. Pur și simplu luați măsurătorile și verificați.

Citeste si:
Ada Galeș a trăit experiența vieții sale în America Express. Ce...
Ada Galeș a trăit experiența...

Dimensiunile televizorului sunt măsurate de-a lungul diagonalei ecranului. Atunci când măsurați spațiul, asigurați-vă că utilizați dimensiunile de lățime, înălțime și adâncime listate pentru televizor.

Dacă aveți spațiu, un televizor de 50 până la 60 de inci are o dimensiune confortabilă, atunci când stați între 2 și 3 metri distanță. Este suficient de mare pentru a crea o experiență de vizionare captivantă cu luminile stinse, dar nu atât de mare încât să domine complet un living de dimensiuni modeste.

Dacă doriți un televizor mic pentru un dormitor sau un apartament de dimensiuni reduse, un televizor LCD ieftin ar trebui să își facă treaba. Nu acceptă cele mai noi standarde de conținut, cum ar fi 4K și HDR și îi lipsește intensitatea locală. Dar asta nu este cu adevărat o mare problemă, deoarece probabil că nu veți observa scăderea calității imaginii pe un televizor mai mic de 32 inci.

Citeste si:
Top 4 greșeli de evitat atunci când cumperi un TV Smart
Top 4 greșeli de evitat...

Ce este un televizor inteligent?

Aproape toate televizoarele de astăzi sunt televizoare inteligente Smart TV, adică se pot conecta direct la Wi-Fi pentru a accesa servicii de streaming încorporate precum Netflix sau HBO. Majorității oamenilor le place această funcție, deoarece înseamnă că nu trebuie să cumpărați un streamer media suplimentar, cum ar fi un Apple TV, cu excepția cazului în care preferați interfața acesteia sau doriți accesul la serviciile pe care televizorul dvs. nu le acceptă.

Unele persoane pot fi interesate de televizoarele care nu sunt inteligente, deoarece au probleme cu privire la confidențialitatea datelor lor. Dacă sunteți îngrijorat de urmărirea obiceiurilor dvs. de vizionare, puteți renunța la conectarea televizorului la rețeaua de acasă, dar rețineți că va trebui să vă conectați periodic pentru a descărca și instala manual actualizări de firmware care vă pot îmbunătăți televizorul.

Citeste si:
Facturile mari la curent au speriat până și autoritățile. La...
Facturile mari la curent au...

Despre autor:


Ultima actualizare: 9 Februarie 2021 - 04 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.