Huawei a lansat un program de conectare la Internet a școlilor din zonele rurale, pentru sprijinirea educației copiilor din România, facilitarea predării online în perioada pandemiei și dezvoltarea abilităților digitale ale profesorilor și elevilor. Proiectul face parte din programul regional de responsabilitate socială 1.000 Dreams, dezvoltat de Huawei, care își propune să susțină educația copiilor și a tinerilor. Conectarea la Internet a școlilor din zonele rurale este realizată în colaborare cu parteneri furnizori de servicii.

Recent, Huawei și partenerii săi au finalizat procesul de conectare la Internet a Școlii Gimnaziale Poboru, județul Olt, situată la aproximativ 40 de kilometri de orașul Slatina. Este prima școală din proiectul Huawei de conectare a unităților de învățământ care nu au acces la Internet, desfășurat sub conceptul „Școala se mută în mediul digital, dar educația rămâne educație”.

Astfel, Huawei a donat echipamentele necesare conectării, în timp ce partenerii au asigurat partea de infrastructură. În plus, Huawei a donat tablete și laptopuri de ultimă generație pentru cadrele didactice ale școlii, astfel încât să susțină dezvoltarea abilităților digitale și continuarea predării online în perioada pandemiei.

Școala Gimnazială Poboru are 142 de copii în ciclul preșcolar, primar și gimnazial, care provin din satele comunei – Poboru, Albești, Cornățelu, Creți, Seaca și Surpeni.

“Educația este primordială pentru viitorul României. Ca lider global în tehnologie, ne dorim să susținem educația prin ceea ce știm noi cel mai bine să facem: oferirea de conectivitate și dezvoltarea de competențe digitale. Școala din Poboru reprezintă doar primul pas dintr-un proiect mai amplu pe care îl avem în plan pentru următorii ani, care presupune identificarea școlilor care au nevoie de conectivitate și susținerea acestora prin produsele, serviciile și know-how-ul Huawei și cele ale partenerilor noștri, cărora le mulțumim pentru implicare. Accesul la conexiune deschide o lume nelimitată de cunoștințe și de posibilități de dezvoltare, ceea ce le permite elevilor să aibă șansa la o educație mai bună”, spune George Zhang, CEO al Huawei Technologies în România.

Potrivit celor mai recente statistici, în România există peste 6.200 de școli, iar jumătate din acestea sunt situate în zone rurale, o parte din ele fără conexiune la Internet. Această situație reduce șansele copiilor la o educație care să țină cont de cele mai recente dezvoltări ale tehnologiei și face foarte dificilă continuarea cursurilor online în perioada pandemiei.

Citeste si:
Programul manifestărilor de 1 Decembrie, Ziua Națională a României....
Programul manifestărilor de 1...

Vă mulțumim pentru sprijinul acordat educației copiilor din Poboru. Conexiunea la Internet și accesul la noile tehnologii vor face procesul educațional mai simplu, mai distractiv și mai atractiv pentru elevi, oferindu-le oportunități mai bune de dezvoltare și șansa de a avea acces nelimitat la cunoștințe din diverse domenii. În special în această perioadă de pandemie, facilitarea educației online este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face pentru elevii noștri”, explică Marian Cîrstea, directorul Școlii Gimnaziale Poboru.

Chiar dacă Poboru este o comună mică, punem accent pe dezvoltarea educației copiilor noștri, iar accesul la Internet le va oferi în mod clar un viitor mai bun. Primăria a distribuit deja tablete elevilor, iar donația Huawei pentru profesorii școlii și conectarea acesteia la Internet au completat tabloul educației online”, afirmă Iulian Bărașcu, primarul comunei Poboru.

Citeste si:
A început greva generală în școlile din România, prima după 18 ani....
A început greva generală în...

Susținerea educației este unul dintre cele mai importante obiective de responsabilitate socială ale Huawei în România. Pe parcursul celor 18 de ani de prezență a companiei pe piața locală, sute de tineri au beneficiat de programele de educație și internship ICT Academy și Seeds for the Future.

Despre Huawei

Huawei este un important furnizor global de infrastructură de tehnologie a informațiilor și comunicațiilor (TIC) și dispozitive inteligente. Cu soluții integrate pe patru domenii cheie - rețele de telecomunicații, IT, dispozitive inteligente și servicii cloud - ne-am angajat să aducem tehnologia digitală fiecărei persoane, case și organizații pentru o lume inteligentă, complet conectată. Portofoliul complet de produse, soluții și servicii Huawei este competitiv și sigur. Prin colaborarea deschisă cu partenerii ecosistemului, creăm o valoare de durată pentru clienții noștri, facem eforturi pentru a oferi posibilități oamenilor, pentru a îmbogăți viața de acasă și pentru a inspira inovație în organizațiile de toate formele și dimensiunile. La Huawei, inovația se concentrează pe nevoile clienților. Investim masiv în cercetarea de bază, concentrându-ne pe descoperiri tehnologice care conduc lumea înainte. Avem 194.000 de angajați și operăm în peste 170 de țări și regiuni. Fondată în 1987, Huawei este o companie privată deținută integral de angajații săi. Pentru mai multe informații, vizitați Huawei online pe www.huawei.com sau urmăriți-ne pe: LinkedIn, Twitter, Facebook, YouTube.

Citeste si:
Huawei a lansat www.huaweistore.ro: vouchere de 6.000 de lei
Huawei a lansat...

Despre autor:


Ultima actualizare: 10 Decembrie 2020 - 02 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.