Cunoscute și ca "bombe text," aceste mesaje codificate conțin o înșiruire de caractere bizare pe care aplicația nu le poate descifra. Combinația de caractere determină aplicația să intre într-un loop infinit și să se blocheze. Atunci când încerci să deschizi aplicația, aceasta rămâne înghețată.

Mesajele misterioase afectează atâtea aplicațiile instalate pe telefoanele cu sistem de operate iOS cât și Android. Victimele sunt nevoite să reinstaleze aplicația, riscând să piardă întregul istoric de chat.

Ce poți face pentru a evita pericolul

O modalitate simplă și eficientă de a te proteja împotriva spam-ului este să permiți doar persoanelor din lista de contacte să îți trimită mesaje. Poți face asta din opțiunea Confidențialitate din meniul Setări.

Dacă deja ai primit acest mesaj codificat bizar, încearcă să accesezi aplicația WhatsApp de pe desktop, să ștergi mesajul, iar apoi să blochezi numărul care l-a trimis.

Din păcate, dacă nu erai deja conectat pe desktop, WhatsApp îți va cere să scanezi un cod QR cu ajutorul aplicației mobile pentru a accesa versiunea web. Iar dacă aplicația este blocată din cauza mesajului, acest lucru va fi imposibil.


Despre autor:


Ultima actualizare: 10 Septembrie 2020 - 02 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.