O procedură de acordare a licenţelor în două etape pentru echipamentele 5G permite excluderea numai în cazul în care Cancelaria Federală, Ministerul de Externe, Ministerul de Interne şi Ministerul Afacerilor Economice sunt de acord.

Aceasta nu se va întâmpla. Interdicţia asupra Huawei ca furnizor 5G în Germania este practic imposibilă. Acest lucru vine din informaţiile raportate de Frankfurter Allgemeine Zeitung (Paywall), în baza unor surse din cercurile guvernamentale.

Conform informaţiilor disponibile, tehnologia pentru echipamentele 5G este testată în prima etapă de către Oficiul Federal pentru Securitatea Tehnologiei Informaţiei (BSI). Un catalog conţinând criteriile de testare urmează să fie adoptat în scurt timp în TKG (Telecommunications Act). A doua etapă, potrivit ziarului, este de a consacra conceptul de "încredere politică" în lege, prin actul de securitate IT al Ministerului Federal de Interne.

Numai în cazul în care Cancelaria Federală, Ministerul de Externe, Ministerul Afacerilor Interne şi Economice ridică îngrijorări împotriva unui furnizor în a doua etapă, de comun acord, aceste entităţi ar putea refuza aprobarea unui producător, în ciuda testului de siguranţă de către BSI, potrivit ziarului Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Cu toate acestea, acest lucru este practic imposibil, deoarece Cancelaria Federală şi Ministerul Federal al Afacerilor Economice s-au opus în mod repetat unei excluderi a Huawei din cauza ţării de origine China. Ministrul Federal de Interne, Horst Seehofer (CSU), se opune, de asemenea, excluderii producătorului chinez de echipamente de telecomunicaţii Huawei de la procesul de extindere a reţelei 5G în Germania. "Sunt împotriva scoaterii unui produs de pe piaţă doar pentru că există posibilitatea să se întâmple ceva", a declarat el în ianuarie 2020.

"Sunt împotriva restricţiilor comerciale globale şi forfetare." Dacă furnizorii chinezi ar fi excluşi, extinderea reţelei ar fi întârziată cu câţiva ani, a declarat Seehofer. Evident, guvernul federal nu vrea să fie pus sub presiune de către SUA cu privire la problema importantă a reţelelor 5G.

Citeste si:
Economia Circulară și Tehnologia de Ultimă Generație. Cum își...
Economia Circulară și...

Sursa


Despre autor:


Ultima actualizare: 21 August 2020 - 05 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.