Bill Gates a vorbit în repetate rânduri despre pericolul unei pandemii, însă acesta avertizează asupra schimbărilor climatice.

Bill Gates a vorbit în ultimii ani despre pericolul pe care l-ar putea reprezenta o pandemie pentru omenire, mai ales prin prisma numărului de morți ce ar putea fi înregistrați.

Gates încearcă acum să le reamintească oamenilor despre un alt pericol pe care l-a menționat de-a lungul timpului, schimbările climatice.

”Pe cât de rea este pandemia aceasta, încălzirea globală ar putea fi mult mai devastatoare. Dacă vreți să înțelegeți efectele pe care le va avea aceasta, uitați-vă la pandemia Covid-19 și imaginați-vă o prelungire a efectelor pe perioade mult mai îndelungate de timp. Pierderea de vieți omenești și distrugerea economică pe care le-a adus pandemia se vor întâmpla regulat dacă nu tăiem emisiile de carbon”, a scris Bill Gates într-o postare pe blogul personal.

Gates a comparat rata mortalității de la coronavirus, aproximativ 14 la 100.000 de persoane, cu creșterea estimată a mortalității datorită creșterii temperaturilor globale.

”Până la finalul secolului, încălzirea globală ar putea fi responsabilă pentru alte 73 de decese la 100.000 de oameni”, a mai scris Bill Gates.

Acesta mai spune că ”până în 2060, schimbările climatice ar putea fi la fel de letale precum Covid-19, iar până în 2100, ar putea fi de cinci ori mai letale.”

Impactul economic ar putea fi la fel de periculos. Gates spune că guvernele lumii vor cheltui din ce în ce mai mulți bani din PIB-ul național pentru a se ocupa strict de efectele încălzirii globale.


Despre autor:


Ultima actualizare: 6 August 2020 - 02 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.