Mai multe amfore romane au fost descoperite într-un magazin ce vindea pește și fructe de mare, fiind folosite ca elemente decorative.

Autoritățile desfășurau un control de rutină la magazinul cu fructe de mare când au descoperit cele 13 amfore romane, dar și o ancoră de metal, din secolul al XVIII-lea.

Polițiștii au ajuns la magazinul din Santa Pola, Spania, și au remarcat că pe lângă fructele de mare din vitrine se află și niște obiecte aparte.

”Poliția a observat mai multe amfore ceramice în magazin, o ancoră de metal și o placă de calcar gravată, toate părând să aibă vechimi considerabile”, se arată în comunicatul autorităților, conform theguardian.com.

Conform informațiilor, fiul patronului magazinului a găsit aceste relicve în timpul unei reprezie de pescuit și le-a adus cu el, iar apoi i le-a oferit tatălui său, spre a-și decora magazinul.

Obiectele au fost confiscate, iar departamentul regional de cultură din Valencia a fost notificat. O examinare preliminară a sugerat că vasle sunt de proveniență romană și ar data din secolul I d.Hr.

Experții cred că amforele provin din diverse vase eșuate în Mediterană, iar că acestea sunt protejate de legile cu privire la patrimoniul arheologic.

”Majoritatea amforelor găsite ar fi putut fi folosite pentru a transporta ulei produs în Andaluzia, ce era livrat apoi la Roma”, se mai arată în comunicat. ”Altele puteau fi folosite pentru depozitarea de vin sau sos de pește.”

Tatăl și fiul sunt acum anchetați, pentru că au deținut obiecte de origine ilicită și pentru ofense aduse patrimoniului istoric.


Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Iulie 2020 - 05 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.