Oamenii de știință au arătat într-un studiu, publicat luni, că schimbările climatice vor omorî urșii polari în următorii 80 de ani.

Specialiștii susțin că greutatea lor corporală în scădere le reduce șansele de a supraviețui iernilor arctice.

Conform situației actuale, urșii polari vor fi pur și simplu eliminați în următorii 80 de ani din cauza schimbărilor climatice din zona arctică, care se încălzește de trei ori mai repede decât planeta în ansamblu.

Potrivit studiului, temperatura medie anuală până în anul 2100 va fi cu 7 până la 10 grade Celsius mai ridicată decât acum, ceea ce ar însemna un dezastru pentru zona arctică.

„Arctica se încălzește din cauza schimbărilor climatice cauzate de om ... și, ca urmare, peisajul arctic se schimbă într-un ritm amețitor”, a declarat meteorologul și specialistul în climă Jeff Berardelli, pentru cbsnews.com

„Nu mai avem timp pentru a limita daunele cauzate de schimbările climatice. Vom pierde pentru totdeauna specii vitale, iar acest lucru va fi determinat de cât de repede vom lua măsuri pentru a limita schimbările climatice și distrugerea habitatelor", a mai adăugat acesta.

Amenințarea nu este reprezentată de creșterea temperaturilor în sine, ci de incapacitatea animalelor de a se adapta la un mediu care se schimbă rapid.

Puii nou-născuți sunt cei mai expuși, mai ales atunci când mamele nu se pot îngrășa suficient de mult pentru a-i putea hrăni.

De asemenea, studiul mai arată că femelele fără pui au cea mai mare capacitate de a rezista perioade lungi fără hrană.

Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii se bazează în principal pe amenințări precum braconajul, care poate fi stopat prin acțiuni locale pe teren, „dar nu putem construi un gard pentru a proteja gheața de temperaturile care se află în creștere”, a spus unul dintre cercetători.


Despre autor:


Ultima actualizare: 21 Iulie 2020 - 02 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.