Un startup japonez a creat, în contextul pandemiei, o mască inteligentă pe care o poți conecta la telefon și care te poate ajuta cu apeluri sau mesaje.

Pe măsură ce măștile de protecție au devenit o normalitate într-o mulțime de țări din lume, startupul japonez Donut Robotics a creat o mască inteligentă, ce poate trimite mesaje și care poate traduce între japoneză și alte opt limbi.

Masca poate fi așezată peste o mască de protecție obișnuită, iar apoi poate fi conectată prin Bluetooth la telefonul tău. Apoi, îți poate transcrie vorbirea în mesaje text, te poate ajuta să faci apeluri sau îți poate chiar amplifica vocea, astfel încât să-ți fie mai ușor să vorbești cu cei din jur.

”Am lucrat ani de zile la dezvoltarea unui robot și am preluat tehnologia acestuia pentru a rea un produs care răspunde nevoilor apărute în urma pandemiei de coronavirus”, spune Taisuke Ono, CEO-ul Donut Robotics, conform reuters.com.

Inginerii au creat această mască în timpul căutării unui design de produs care să ajute compania să treacă prin pandemie fără să fie îngropată de restricții. La momentul începutului pandemiei, compania tocmai ce semnase un contract pentru furnizarea de roboți care să fie ghizi și translatori în aeroportul Haneda, din Tokio.

Retail jobs

Primele 5.000 de măști vor fi livrate cumpărătorilor japonezi începând cu septembrie, iar Ono vrea să ajungă și în China, SUA sau Europa. Prețul unei măști va fi de 40 de dolari, iar Donut Robotics țintește o piață care nu exista până acum câteva luni.


Despre autor:


Ultima actualizare: 27 Iunie 2020 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.