KFC, cunoscutul lanț internațional de fast-food, a deschis în Moscova un restaurant în care sistemul de servire al clienților este realizat exclusiv cu ajutorul roboților.

Introducerea roboților pentru servirea clienților din restaurante este o inițiativă extrem de bună în contextul pandemiei de coronavirus, datorită faptului că angajații care gătesc mâncarea nu vor mai intra în contact cu clienții.

Cu toate astea, foarte mulți oameni se tem de această schimbare, din cauză că locurile de muncă ale oamenilor vor fi în pericol.

KFC prezintă o serie de tehnologii pe care restaurantele le pun în aplicare pe măsură ce se îndreaptă către o expeeriență de servire fără a avea contact cu cleinții.

Oamenii comandă singuri la un chioșc digital. Curelele transportoare și brațul robot mută apoi tava cu mâncare din bucătărie, iar un cubby închis ține comanda și se deblochează atunci când clientul introduce un cod pe ecranul tactil.

Cu toate acestea, KFC nu a rămas complet fără oameni. Se pare că încă mai există oameni (echipați cu măști și mănuși) în bucătărie, care pregătesc și asamblează comanda. Dar procesul este departe de a fi contactatless, deoarece clienții încă mai trebuie să introducă comenzi și coduri de preluare pe ecranele tactile.

Pentru a reduce cât mai mult contactul cu oamenii sau obiectele, restaurantul urmează să introducă o funcție de recunoaștere facială pentru preluarea comenzii, informează thespoon.tech.


Despre autor:


Ultima actualizare: 22 Iunie 2020 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.