Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a amendat Google România, după ce pe serviciul Maps a apărut ”Catedrala Prostirii Neamului” în locul Catedralei Mântuirii Neamului.

CNCD a amendat Google România cu suma de 10.000 de lei pentru lipsa unor măsuri luate cu privire la schimbarea de pe Google Maps a numelui Catedralei Mântuirii Neamului. Aceasta a fost redenumită ”Catedrala Prostirii Neamului.”

„Fapta Google București de a nu lua nicio măsură și de a nu informa Google Ireland Limited cu privire la schimbarea denumirii Catedralei Mântuirii Neamului în Catedrala Prostirii Neamului pe aplicația Google Maps reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale de 10.000 lei. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi (8 voturi)”, transmite CNCD într-un comunicat de presă, conform hotnews.ro.

La începutul lunii mai, foarte mulți români au fost de-a dreptul revoltați când au observat că, pe Google Maps, Catedrala Mântuirii Neamului apare sub numele de „Catedrala Prostirii Neamului.”

Cel care a făcut publică descoperirea a fost deputatul PNL Daniel Gheorghe, care consideră că această „glumă” este o ofensă la adresa comunității ortodoxe.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a reacționat dur după ce Catedrala Mântuirii Neamului a apărut pe Google Maps sub denumirea de „Catedrala Prostirii Neamului”.

Toți acești mici și ridicoli autoimprovizați dumnezei de carton ideologic sunt suicidar animați de principiul distrugerii ordinii morale personale și publice țesute și hrănite de creștinism. Hristofobia unor oameni care ajung să comită gestul de a modifica hoțește pe Google Maps numele unui edificiu pe care Biserica Ortodoxă cu sprijinul firesc al Statului Român îl ridică in memoria tuturor eroilor din istoria acestei țări creștine, indică o periculoasă patologie morală care face deja foarte mult rău Europei și lumii civilizate de creștinism de-a lungul a două milenii”, declara Bănescu la momentul izbucnirii scandalului, la începutul lunii mai.

Citeste si:
Google Maps: funcția care afișează rutele eco va fi disponibilă în...
Google Maps: funcția care...

Schimbarea n-a fost prima de acest fel la adresa Catedralei Mântuirii Neamului. Acesata a mai apărut și cu denumirile de „Catedrala Falei Patriarhului” și "Catedrala șpăgarilor!”.


Despre autor:


Ultima actualizare: 17 Iunie 2020 - 02 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.