Noua consolă de jocuri video, PlayStation 5, a fost dezvăluită de Sony, care a dat detalii și despre preț, dar și despre specificații.

După îndelungi așteptări și speculații, Sony a dezvăluit, în sfârșit, noul PS5, în cadrul evenimentului The Future of Gaming. De asemenea, compania a prezentat și câteva trailere pentru jocurile care se vor lansa odată cu noua consolă.

Probabil cel mai interesant aspect al noii console este că se lansează în două variante, una cu unitate optică și alta fără această componentă. E un nou semn că industria se îndreaptă către un viitor complet digital, însă cu pași mici.

Consola e foarte frumoasă, iar designul e departe de ce și-au imaginat fanii până acum. E un design elegant, futurist și minimalist, care sigur o să prindă la public. Poate dacă Sony ar lansa și o variantă neagră a consolei, ar face și mai multă lume fericită.

Când se lansează PlayStation 5?

Sony nu a oferit o dată clară de lansare pentru noul PlayStation 5, însă face referire la sezonul sărbătorilor din acest an. Așadar, ne putem aștepta să vedem consola în magazine undeva între octombrie și decembrie 2020.

Compania susține că pandemia de coronavirus nu a afectat planurile de lansare a consolei. Cu toate acestea, de aici încolo informațiile despre consolă vor fi din ce în ce mai multe, iar spre toamnă vom avea și o certitudine cu privire la lansare.

Ce preț va avea noul PS5?

Prețul consolei PlayStation 5 nu a fost încă dezvăluit și probabil nu va fi detaliat publicului până la un moment mai apropiat lansării. Consola din generația trecută, PS4, s-a lansat cu un preț de 399 de dolari, iar Sony încearcă să țină prețurile cât mai jos, mai ales din cauza rivalității cu Xbox.

Cu toate acestea, noua consolă aduce o mulțime de lucruri noi din punct de vedere tehnologic, astfel că Sony ar putea risca și duce prețul ceva mai sus. Zvonurile apărute în ultimele luni susțineau că 450 de dolari ar fi, de fapt, costul de producție al unei console, astfel că producătorul s-ar putea apropia de 500 de dolari ca preț de vânzare.

Citeste si:
Cum să-ți alegi noul televizor și de ce ar trebui să fie un OLED
Cum să-ți alegi noul...

Ce jocuri vor fi disponibile pentru PlayStation 5?

Sony a oferit deja o listă cu jocuri pe care le vei putea juca pe noul PS5, iar ulterior acestora, vor apărea o mulțime de alte titluri cu care să te delectezi.

Printre altele, amintim Demon's Souls, Gran Turismo 7, Horizon Forbidden West, Returnal, Deathloop, Ghostwire, Grand Theft Auto V, Hitman 3, NBA 2K21, Resident Evil Village, Stray și The Pathless.

Un alt mare punct bonus este faptul că noua consolă e compatibilă și cu jocuri mai vechi. Informațiile de pe internet susțineau că PS5 ar putea rula jocuri de pe toate consolele precedente, începând cu originalul PlayStation. Rămâne de văzut dacă se confirmă asta.


Despre autor:


Ultima actualizare: 12 Iunie 2020 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.