Sci-Tech 1 Iunie 2020 16:20

O imagine apărută recent pe internet îți poate bloca telefonul dacă încerci să o setezi drept imagine de fundal, îndeosebi dacă ai un telefon Samsung.

Ocazional, telefoanele cu Android întâmpină diverse probleme, mai mici sau mai mari, cauzate de elemente despre care n-ai crede că îți pot face viața grea.

Probabil că n-ai mai întâlnit până acum o imagine care să îți blocheze telefonul dacă încerci să o setezi drept wallpaper, însă o astfel de fotografie a apărut acum, iar indicat ar fi să o eviți.

Dacă setezi această imagine ca wallpaper, telefonul va experimenta un soft brick, adică nu va mai putea porni, intrând într-o buclă constantă de reporniri.

Imaginea în cauză e fatală pentru telefoane Samsung, dar nici alte dispozitive cu Android nu sunt ferite de această problemă.

Deși nu e clar care e motivul pentru care această imagine poate îngenunchea un smartphone, o teorie o reprezintă faptul că aceasta are o paletă de culori mai largă decât imaginile obișnuite, iar asta intră în conflict cu sistemul de operare.

Unii spun că imaginea poate fi editată pentru a-i fi înlocuit profilul de culori, astfel încât să devină inofensivă. În plus, pentru telefoanele care vor avea Android 11, această imagine ar fi inofensivă, deoarece noua variantă a sistemului de operare poate converti automat culorile nesuportate în sistemul sRGB.

Mai mulți utilizatori care au setat această imagine ca wallpaper s-au trezit cu telefoanele soft bricked, în timp ce unii au avut noroc, iar telefonul a repornit în safe mode, astfel că au putut înlocui imaginea de fundal. Cei mai ghinioniști au fost nevoiți să reseteze telefonul la setările din fabrică, arată phonearena.com.


Despre autor:


Ultima actualizare: 1 Iunie 2020 - 04 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.