Sci-Tech 31 Mai 2020 14:20

Microsoft concediază jurnaliști din diviziile News și MSN, iar aceste schimbări fac parte din planurile de reorientare către inteligența artificială.

Microsoft vrea să se bazeze din ce în ce mai mult pe inteligența artificială pentru a alege conținutul și știrile prezentate pe MSN.com, în browserul Microsoft Edge, dar și în aplicațiile Microsoft News.

Majoritatea angajaților afectați lucrează în divizia SANE (search, ads, news, Edge) și lucrează la alegerea știrilor potrivite.

”Ca toate companiile, ne evaluăm afacerea la intervale regulate de timp”, a declarat un purtător de cuvânt al Microsoft. ”Asta poate duce la investiții crescute în anumite zone sau, în alte situații, la reduceri de personal. Deciziile curente nu au legătură cu pandemia.”

Microsoft s-a reorientat către inteligența artificială în ultimele luni și a încurajat și publicațiile și jurnaliștii să folosească AI-ul. Microsoft folosște tehnologia pentru a scana conținut, pentru a-l procesa și filtra, ba chiar și pentru a sugera fotografii pentru acest conținut.

Microsoft activează în domeniul știrilor de mai bine de 25 de ani, după ce a lansat MSN în 1995. Acum doi ani, compania dezvăluia că are peste 800 de editori, care lucrează din 50 de zone diferite ale lumii, confom theverge.com.


Despre autor:


Ultima actualizare: 31 Mai 2020 - 02 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.