Sci-Tech 22 Mai 2020 15:00

Fenomen bizar în Antarctica - zăpada se colorează în verde. Uite care este explicația specialiștilor.

Am văzut nenumărate dovezi cu natura vindecandu-se cât oamenii au stat în carantină, dar asta nu înseamnă că pericolul încălzirii globale a trecut. Un fenomen bizar se petrece în Antarctica unde, din cauza schimbărilor climatice, zăpadă se colorează în verde.

De vină sunt algele microscopice care înfloresc pe suprafața zăpezii care se topește, colorând totul în verde. Oamenii de știință cred că am putea vedea în curând un nou ecosistem și o potențială sursă de hrană pentru alte specii.

Din cauza încălzirii globale, au apărut tot mai multe zone în care zăpada s-a colorat în verde. Aria este atât de extinsă încât poate fi văzută și din spațiu, scrie CBS.

Antarctica ar putea deveni verde

Prezența algelor în Antarctica nu este ceva nou. Până acum au fost identificate 1.679 de flori de alge, care cresc în zone unde temperaturile trec de zero grade Celsius în timpul verii. Algele joacă un rol important în capacitatea continentului de a capta dioxidul de carbon din atmosferă, capturand aproximativ 479 de tone de CO2 în fiecare an.

Dar, pe măsură ce temperaturile cresc, zonele acoperite de alge se vor extinde, iar continentul se va colora treptat în verde, cred oamenii de știință.


Despre autor:


Ultima actualizare: 22 Mai 2020 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.