Sci-Tech 15 Mai 2020 09:00

Și soarele a intrat într-o perioadă de "carantină", nu doar oamenii. Specialiștii ne avertizează că ar putea urma o perioadă cu vreme extrem de rece, activitate seismică mai intensă, erupții vulcanice și foamete.

Soarele trece printr-o perioadă cunoscută drept "solar minimum", ceea ce înseamnă că activitatea de la suprafața stelei a scăzut în mod dramatic, scrie The Sun.

Specialiștii cred că este posibil să intrăm în cea mai puternică perioadă de "recesiune solară" din ultimul secol. Câmpul magnetic al soarelui este atât de scăzut, încât mai multe raze cosmice decât de obicei ajung în sistemul nostru solar.

Acest exces de raze cosmice nu doar că pune în pericol sănătatea astronauților, dar poate afecta și electrochimia atmosferei superioare a pământului.

Am mai trecut prin așa ceva între 1790 - 1830

Oamenii de știință NASA se tem că ne putem aștepta la un nou "Dalton Minimum", când activitatea soarelui a scăzut dramatic, ceea ce a dus la temperaturi extrem de scăzute, foamete și erupții vulcanice foarte puternice.

Temperaturile au scăzut cu două grade în doar 20 de ani, fapt ce a afectat agricultura.

Pe 10 aprilie 1819, s-a produs a doua ce mai puternică erupție vulcanică din ultimii 2.000 de ani, când 71.000 de oameni au murit.


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Mai 2020 - 09 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.