Sci-Tech 11 Mai 2020 10:00

Elon Musk susține că lucrează la o tehnologie care ar putea face ca vorbirea umană să devină istorie în mai puțin de cinci ani.

CEO-ul Tesla a făcut declarațiile în cadrul unui interviu pentru podcastul The Joe Rogan Experience, într-o discuție despre compania sa, Neuralink.

Musk a anunțat că este posibil ca în următorul an să fie realizat primul implant în creier cu un dispozitiv creat de compania sa. Chipul ar fi implantat în cutia craniană, iar electrozii ar fi însetați cu foarte mare atenție în creier.

"Va putea interfera cu orice zonă din creier, deci ar putea fi folosit pentru a-i ajuta pe cei care și-au pierdut vederea", a explicat Musk potrivit The Independent. "În principiu, va putea să repare orice problemă a creierului."

Chiar dacă primele dispozitive vor fi folosite pentru a trata anumite leziuni ale creierului, Elon Musk crede iteratiile viitoare vor fi capabile de mai mult de atât.

"Nu va mai fi nevoie de vorbești. O vei putea face în continuare, din motive sentimentale. Vei putea comunica foarte rapid și cu foarte mare precizie. Nu sunt sigur ce se va întâmpla cu vorbirea umană. Va fi ca în Matrix. Vrei să vorbești într-o altă limbă? Nici o problemă. Tot ce trebuie sa faci e să downloadezi un program," a mai spus Musk.

Acesta a mai spus că ar putea dura între cinci și zece ani pentru a dezvolta tehnologia


Despre autor:


Ultima actualizare: 11 Mai 2020 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.