Sci-Tech 8 Mai 2020 15:00

Elon Musk susține că implanturile pentru creier, oferite de către compania sa, Neuralink, vor fi disponibile într-un an de zile.

Elon Musk a fost din nou invitat la podcast-ul lui Joe Rogan, unde a vorbit despre Neuralink. Acesta spune că firma sa va avea o variantă a implantului pentru creier gata în următorul an.

Musk spune că procesul de implantare implică îndepărtarea unei mici porțiuni de craniu, pe unde apoi roboții introduc electrozi în creier, dar și dispozitivul în sine. În urmă rămân doar o cicatrice insesizabilă.

”Încă nu testăm pe oameni, dar nu credem că mai e mult până acolo”, a spus Elon Musk, care crede că primul implant de acest fel ar putea fi realizat în cel mult un an de zile.

Acesta spune că dispozitivul a fost îmbunătățit semnificativ de la ultimele prezentări publice. Are cam 2,5 centimetri diametru și e similar cu cadranul unui smartwatch. Un mic robot conectează electrozii similari cu niște fire la anumite zone din creier, apoi se ocupă și de suturarea rănii.

Întrebat despre riscurile de respingere a implantului, Musk spune că sunt reduse și a argumentat că oamenii au deja o mulțime de implanturi pentru inimă, pentru șolduri, genunchi și nu numai. ”Deja se știe ce poate cauza respingerea unui implant”, adaugă acesta.

În principiu, cipul va fi folosit pentru a ajuta pacienții să se recupereze după diverse boli. Totuși, pe termen lung, Elon Musk crede că un astfel de cip va duce la simbioza dintre om și inteligența artificială.

”Deja rămânem în urmă, așa că dacă nu putem să-i învingem, ne alăturăm lor. Suntem deja cyborgi, până la un punct”, spune Musk, care arată că ”dacă nu ai telefonul la îndemână, te simți ca și cum îți lipsește o mână”, arată dailymail.co.uk.

Vizionarul estimează că, dacă nu dispărem ca specie între timp, în 25 de ani am putea avea prima interfață creier - AI. Asta înseamnă că toți neuronii tăi vor fi conectați la o variantă virtuală de-a ta, bazată pe inteligență artificială.

Citeste si:
Povestea Tesla: cum s-a născut compania, când a apărut Elon Musk și...
Povestea Tesla: cum s-a...

Despre autor:


Ultima actualizare: 8 Mai 2020 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.