Pentagonul a lansat oficial trei clipuri video în care pot vedea „Obiecte Zburătoare Neidentificate" (OZN) deasupra unor baze militare americane.

În clipurile postate se pot auzi piloții, care au surprins imaginile șocante, exprimându-și surprinderea cu privire la cât de repede se mișcă obiectele. Reacțiile sunt asemănătoare relatărilor din anul 2017, când un pilot al Marinei SUA a declarat pentru CNN că a văzut un OZN mișcându-se la fel de rapid „ca o minge de ping pong, sărind de pe un perete”.

În ceea ce privește aceste apariții recente, Pentagonul a decis să publice clipurile „pentru a clarifica concepțiile greșite ale publicului cu privire la faptul că imaginile care au circulat au fost sau nu reale sau dacă sunt sau nu mai multe videoclipuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Sue Gough, citată de engadget.com

„După o analiză aprofundată, departamentul a stabilit că eliberarea autorizată a acestor videoclipuri neclasificate nu dezvăluie nici o capacitate sensibilă sau sisteme și nu afectează investigațiile ulterioare referitoare la incursiunile spațiului aerian militar de catre obiectele zburătoare neidentificate”, a mai adăugat purtătorul de cuvant.

Deși nu au clarificat cu exactitate ce sunt și de unde provin aceste obiecte, Pentagonul susține că nu este un lucru pentru care să ne facem griji.


Despre autor:


Ultima actualizare: 28 Aprilie 2020 - 04 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.