O echipă de cercetători americani anunță că a creat un potențial vaccin împotriva coronavirusului.

Cercetătorii de la University of Pittsburg School of Medicine au anunțat descoperirea în cursul zilei de joi, 2 aprilie.

Aceștia cred că vaccinul ar putea fi oferit suficient de repede încât să limiteze semnificativ extinderea epidemiei.

Vaccinul este livrat în forma unui plasture de dimensiunea unei unghii. Atunci când a fost testat pe șoareci, vaccinul a creat suficienți anticorpi încât să contracareze virusul.

Cercetătorii spun că s-au mișcat repede datorită experienței pe care o aveau cu viruși similari, SARS și MERS.

”Cei doi viruși, similari cu SARS-CoV-2, ne arată că o anumită proteină, de tip ”spike”, este importantă în crearea imunității împotriva virusului”, spune Andrea Gambotto, profesor de chirurgie la Pitt School of Medicine.

”Știm exact unde să lovim virusul”

Vaccinul urmează cursul standard al unui vaccin împotriva gripei, folosind componente de proteine virale create în laborator, pentru a stimula imunitatea.

Cercetătorii așteaptă acum aprobarea vaccinului de către FDA. Aceștia speră să înceapă testele clinice pe oameni în următoarele luni.

Oamenii de știință spun că plasturele conține 400 de ”ace” microscopice, compuse din proteine și glucide. Vaccinul ar fi aplicat ca orice alt plasture, iar aceste ”ace” s-ar dizolva și ar fi absorbite de organism, arată nypost.com.


Despre autor:


Ultima actualizare: 3 Aprilie 2020 - 03 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.