Starea de urgență și toate măsurile adiacente instituite în România pentru combaterea epidemiei de coronavirus sunt destul de vizibile.

Viețile tuturor s-au schimbat odată cu apariția pandemiei de coronavirus și mai ales odată cu răspunsul autorităților. În prezent, libertatea de mișcare în România a fost îngrădită drastic, cu puține posibilități de deplasare și doar în scopuri cu adevărat necesare.

Astfel de schimbări se văd, mai devreme sau mai târziu, peste tot. Chiar și Google a văzut aceste modificări ale comportamentului utilizatorilor. Astfel, a compilat o serie de rapoarte pentru mai multe țări, în care arată schimbările în materie de mobilitate a cetățenilor

Scăderea mobilității în România


  • Cele mai mari scăderi au fost înregistrate în cazul trendului de mobilitate pentru locuri ca restaurante, cafenele, mall-uri, muzee, biblioteci și cinematografe: 81%.

  • Piețele, magazinele de mâncare de specialitate și farmaciile au înregistrat o scădere a vizitelor persoanelor cu 53%.

  • Nici parcurile nu au mai fost vizitate foarte mult de către români. Aici s-a înregistrat o scădere cu 60% a mobilității față de perioada de referință.

  • Stațiile de metrou, de autobuz sau gările au fost și ele vizitate cu 72% mai puțin de către oameni.

  • Lumea lucrează de acasă, iar o dovadă este și scăderea traficului în direcția locurilor de muncă, o scădere de 39%.

  • Pe de altă parte, există o creștere a trendului de mobilitate în zonele rezidențiale, cu 15% față de perioadă de referință.



Poți vedea și situația pe județe și pentru municipiul București, consultând raportul integral de la Google, disponibil aici.


Despre autor:


Ultima actualizare: 3 Aprilie 2020 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.