Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat, joi, localitatea Irpin, situată în apropierea capitalei ucrainene Kiev, alături de preşedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz, şi premierul italian Mario Draghi. Mulți dintre cei care au urmărit imaginile cu șeful de stat român s-au întrebat dacă acesta a purtat sau nu vestă antiglonț. Controversa a fost dezbătută intens în mediul online și la TV. Părerea fostului ministru al Apărării. 

A purtat sau nu Klaus Iohannis vestă antiglonț în timpul vizitei în Ucraina?

Cei ce au urmărit discursul lui Iohannis s-au întrebat dacă acesta a purtat sau nu vestă antiglonț, dată fiind situația tensionată din Ucraina. Corneliu Dobrițoiu, general în rezervă și fost ministru al Apărării a făcut declarații pe marginea acestui subiect, în emisiunea „Decisiv”, de la Antena 3.

„Poate să fie vestă, poate să fie maiou antiglonț. Ceea ce este foarte bine în timp este că liderii principalelor țări europene au văzut dezastrul războiului generat de Rusia în mod neprovocat. Și văzând acel dezastru și-au putut imagina cu ușurință dezastrul umanitar declanșat de război”, a spus Dobrițoiu.

Dacă în cazul lui Klaus Iohannis au existat îndoieli în ceea ce privește vreo formă de protecție antiglonț, aceasta fiind una discretă, nu același lucru putem spune despre Florin Cîțu, a cărui vestă antiglonț purtată în timpul deplasării în Ucraina, din aprilie, era vizibilă pe sub haine.

Președintele Senatului a declarat că protecția pe care a purtat-o la Kiev i-a fost dată de către cei de la SPP, fiind o vestă albă care, de obicei, se poartă pe sub haine.

„Era o vestă de purtat pe sub hanorac, era o vestă albă. Vestele negre au şi tot felul de buzunare. Era o vestă albă de pus pe sub haine. Cred că atunci poate hanoracul era mai strâmt şi, de aceea, se vedea. Sunt veste de interior şi veste de exterior.

Colegii de la SPP sunt cei care mi-au dat vesta, aşa că puteţi să îi întrebaţi, dar am dat-o jos după ce am plecat din zona aceea”, a explicat Florin Cîţu, întrebat despre subiect, joi la Parlament, şi despre faptul că au fost multe comentarii în spaţiul public referitoare la vesta pe care a purtat-o.

Florin Cîțu a vorbit despre starea de tensiune din Ucraina

Florin Cîțu a efectuat, la finalul lunii aprilie, o vizită în Ucraina, a doua zi după vizita premierului Nicolae Ciucă și a lui Marcel Ciolacu. Oficialul a declarat că este un sentiment bizar când ieși din Kiev, dat fiind că acolo lumea este încă mereu în alertă, iar documentele sunt verificate cu atenție.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

„Când ieşi din Kiev sentimentul este bizar, pentru că toată lumea este în alertă tot timpul, lumea este încă în alertă. Sunt puncte de control şi chiar dacă erai cu coloană oficială, totuşi se uitau foarte atent la fiecare. Plus că s-au verificat documente foarte atent şi la intrarea şi ieşirea din Ucraina.

Până la urmă, există acest sentiment, dar e bine că oamenii găsesc puterea să meargă mai departe. Am văzut cafenele, restaurante care erau deschise. Repet. Acest congres pe care l-a ţinut preşedintele Zelenski este un semnal foarte important pentru comunitatea internaţională, pentru că acum trebuie să ne concentrăm pe reconstrucţia Ucrainei”, a explicat Cîţu.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Iunie 2022 - 09 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.