Preşedintele României, Klaus Iohannis, se află într-o vizită de lucru la Kiev. Oficialul a anunțat, joi, pe contul său de Twitter, atunci când a ajuns în gara din capitala ucraineană. Liderul român susține că agresiunea Rusiei în Ucraina ar trebui să se sfârșească.

Klaus Iohannis, vizită oficială la Kiev

Klaus Iohannis se află într-o vizită oficială în capitala Ucrainei, Kiev. Acesta este împreună cu colegii săi europeni: cancelarul Olaf Scholz, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, premierul Italiei Mario Draghi. Liderii europeni au mers la Kiev pentru a-și arăta „sprijinul puternic şi solidaritatea deplină cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski şi cu poporul ucrainean”.

„Această agresiune ilegală a Rusiei trebuie să înceteze”, a scris Iohannis, pe contul său de Twitter.

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la Gara din Kiev în jurul orei 10.00. Oficialul s-a alăturat celor trei colegi europeni, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz şi premierul italian Mario Draghi.

Aceștia vor avea convorbiri legate de declanșarea războiului din Ucraina, ajutorul necesar și reconstrucția țării, după care vor susține o conferinţă de presă împreună cu preşedintele Volodimir Zelenski.

Zelenski îi va primi pe liderii europeni la Palatul Maryinsky

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz şi premierul italian Mario Draghi au ajuns, joi dimineaţa, în capitala din Ucraina, după o călătorie cu trenul din Polonia ce a durat aproximativ 12 ore cu trenul. Klaus Iohannis s-a alărurat delegației europene după ce a parcurs un alt traseu.

Volodimir Zelenski îi va primi pe liderii europeni la Palatul Maryinsky, sediul preşedinţiei, pentru a discuta anumite subiecte considerate cruciale înainte de summitul UE din 23-24 iunie. Conferinșa de presă va avea loc în această după-amiază, după care în program este inclus un „prânz privat” târziu.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a efectuat o vizită oficială în România în cursul zilei de marți. Liderul francez a mers la baza militară NATO de la Mihail Kogălniceanu. Miercuri, Macron a ajuns și în Republica Moldova, unde s-a întâlnit cu președintele țării, Maia Sandu.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Iunie 2022 - 01 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.