Președintele Franței, Emmanuel Macron, va efectuat o vizită oficială în România în cursul zilei de marți. Liderul francez va merge la baza militară NATO de la Mihail Kogălniceanu. Miercuri, Macron va merge și în Republica Moldova.

Emmanuel Macron face o vizită în România

Preşedintele Emmanuel Macron va efectua, marți, o vizită în România. Oficialul se va întâlni cu premierul României, Nicolae Ciucă, şi cu militarii francezi care se află la baza militară NATO de la Mihail Kogălniceanu. Aceasta este prima vizită oficială a liderului francez după ce a preluat noul mandat de președinte.

Macron va fi întâmpinat de premierul Nicolae Ciucă, după care oficialul va merge să discute cu reprezentanţii misiunii militare. În România se află 500 de soldaţi francezi formând Batalionul „vârf de lance” („Spearhead Battalion”) împreună cu alți 300 de soldaţi belgieni care vor fi înlocuiţi de soldați olandezi în lunile următoare.

Acesta este primul turneu al șeful statului francez în sud-estul Europei, direct afectat de invazia Rusiei în Ucraina.

Macron va merge miercuri în Republica Moldova

Miercuri, liderul Franței va merge într-o vizită și în Republica Moldova. Este posibil ca acesta să efectueze o vizită și la Kiev.

Miercuri dimineaţă, la baza militară NATO va veni și preşedintele României, Klaus Iohannis, după care Emmanuel Macron va exprima „un mesaj foarte clar al angajamentului nostru faţă de aliaţii din NATO şi partenerii europeni”. Recent, autoritățile franceze au instalat recent acolo un sistem de apărare sol-aer de ultimă generaţie.

Această misiune va continua să se extindă cu un total de 1.000 de militari şi susținere cu tancuri Leclerc până la sfârşitul anului.

Citeste si:
Ministrul german de Externe, în România - se va întâlni cu...
Ministrul german de Externe,...

Miercuri, la prânz, Emmanuel Macron va fi întâmpinat la Chişinău de preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Cei doi lideri de stat au stabilit o relație de încredere, după ce oficialul de la Chișinău a fost deja de trei ori în vizită la Paris din februarie 2021.

Emmanuel Macron taie speranțele Ucrainei privind aderarea rapidă la UE

Preşedintele francez Emmanuel Macron a avertizat anterior că o eventuală aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană ar putea dura ''decenii'' şi a propus, în paralel, crearea unei ''comunităţi politice europene'' noi, care va putea primi ca membri ţări precum Regatul Unit.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Iunie 2022 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.