"Sweet Child O' Mine", un cantec celebru din repertoriul trupei rock americane Guns N' Roses, a devenit primul videoclip din anii 1980 care a depasit pragul de 1 miliard de vizualizari pe YouTube, informeaza BBC.

Aceasta piesa celebra, lansata in 1987 si inclusa pe albumul de debut al grupului californian, intitulat "Appetite for Destruction", a inregistrat, in medie, 590.000 de vizualizari zilnice in acest an.

Gratie acestei performante, Guns N' Roses ocupa primul loc in clasamentul vizualizarilor de pe YouTube atat pentru anii '80, cat si pentru anii '90.

Un alt cantec celebru al trupei americane, "November Rain", lansat in 1992, este singurul videoclip din anii '90 care a depasit 1 miliard de vizualizari pe YouTube.

Axl Rose, Slash si colegii lor din trupa Guns N' Roses au ramas pana in zilele noastre vedete de prim rang si continua sa atraga la concertele lor un public numeros, alcatuit atat din spectatori maturi, cat si tineri.

Formatia californiana are peste 6,7 milioane de admiratori pe YouTube, iar "Appetite For Destruction" a ramas pana astazi cel bine vandut album de debut din Statele Unite, inregistrand totodata peste 30 de milioane de copii comercializate pe plan mondial.

Cele mai vizionate videoclipuri muzicale de pe YouTube si care provin din anii '80 arata astfel:


  • Guns N' Roses - "Sweet Child O' Mine" (1 miliard de vizualizari),

  • A-ha - "Take On Me" (943 de milioane de vizualizari),

  • Cyndi Lauper - "Girls Just Want To Have Fun" (786 milioane de vizualizari),

  • The Police - "Every Breath You Take" (699 milioane de vizualizari),

  • Michael Jackson - "Billie Jean" (694 milioane de vizualizari).


In vara acestui an, "Bohemian Rhapsody", un cantec legendar al trupei britanice Queen, lansat in anii 1970, a devenit cel mai vechi videoclip muzical care a depasit pragul de 1 miliard de vizualizari pe YouTube.

Single-ul "Gangnam Style" al rapperului Psy a fost primul videoclip care a realizat aceasta performanta, in 2012. Aceasta piesa are in prezent peste 3,4 miliarde de vizualizari pe YouTube.

Citeste si:
Laura Giurcanu a dat cărțile pe față abia acum. Cum a reușit să...
Laura Giurcanu a dat cărțile...

Recordul absolut in acest domeniu - cel mai vizionat videoclip de pe YouTube din toate timpurile - apartine cantaretului Louis Fonsi, al carui clip "Despacito" a adunat peste 6,4 miliarde de vizualizari.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.