Sotia printului Harry, Markle, care acum detine titulatura de ducesa de Sussex, a fost inclusa, alaturi de politiciana scotiana Ruth Davidson, creatoarea de moda Stella McCartney si autoarea seriei Harry Potter J.K. Rowling, in numarul special al publicatiei ''The Vogue 25'', dedicat celor mai influente femei din divertisment, stiinta, politica, media sau justitie.

Markle, a carei ceremonie de casatorie desfasurata luna aceasta la Castelul Windsor a fost urmarita de milioane de persoane din lumea intreaga, a fost prezentata ca fiind ''una dintre cele mai cunoscute personalitati feminine din lume''.


''Influenta sa depaseste numeroasele articole din media dedicate stilul sau. Din postura de activista feminista metisa din Statele Unite contribuie la construirea identitatii monarhiei pentru secolul al XXI-lea'', a scris editia britanica a revistei Vogue pe pagina sa.

Publicatia a apreciat-o pe Ruth Davidson, lidera Partidului Conservator scotian, pentru ''personalitatea placuta si ideile progresiste'' si a spus ca McCartney conduce ''una dintre cele mai vizionare si puternice case de moda independente'', scrie Agerpres.

Pe lista celor mai influente femei, care cuprinde personalitati cu varste cuprinse intre 22 si 73 de ani, se numara avocata specializata in drepturile omului Amal Clooney, cantareata Dua Lipa, top-modelele Adwoa Aboah si Edie Campbell si sefa de operatiuni a clubului de fotbal Manchester United, Collette Roche.