Singurul festival de jazz in biserica din Romania revine cu a cincea editie. Dupa patru editii sold-out, publicul asteapta cu nerabdare line-up-ul de anul acesta, ce include legende ale jazz-ului european si american, precum si tineri muzicieni ce sunt deja consacrati pe scenele marilor evenimente muzicale.

Jazz-ul european este celebrat de festivalul Jazz in Church, incluzand in program unii dintre cei mai mari muzicieni, precum Franco Ambrosetti – descris de Miles Davis ca singurul trompetist alb care suna ca unul negru, Bojan Z. – nume de referinta in arta pianului in jazz si laureat cu titlul de cel mai bun muzician european al anului 2005, sau Michele Rabbia – un artist deja iubit de publicul Jazz in Church si cunoscut pentru fascinanta abilitate de a crea muzica din cele mai neobisnuite materiale si instrumente.

Potrivit unui comunicat remis 9am, ca in fiecare an, festivalul este un melanj de muzica de jazz si contemporana, iar una dintre suprize va fi cu siguranta pianistul de origine ucraineana Lubomyr Melnyk. Este unul dintre cei mai originali expozanti ai minimalismului contemporan si a reusit sa dezvolte un alt limbaj al instrumentului rege - un patent al abordarii pianului intr-o maniera ce ii apartine si poarta denumirea de “continuous music”. Melnyk a si stabilit o serie de recorduri, atingand in concert neasemuita iuteala de 19 note si jumatate pe secunda (!!) si inregistrand o medie de viteza, pe parcursul unei ore intregi, situate intre 13 si 14 note pe secunda.

De asemenea organizatorii au pregatit un concert si pentru cei mici: sambata dimineata la ora 11.00 va avea loc matineul Jazz for Kids prin care copiii si parintii deopotriva vor avea o intalnire interactiva si plina de ritm cu jazz-ul si improvizatia muzicala.

PROGRAMUL FESTIVALULUI

Miercuri, 29 Martie, ora 19.00

Concert dedicat Jubileului de 500 de ani de Reforma Protestanta
Sarah Kaiser Band (Germania) – intrare libera

Joi, 30 martie, ora 19.00

Lubomyr Melnyk (Ucraina) – pian solo
Bojan Z. (Franta) / Julien Lourau (Franta) – pian, saxofoane

Vineri, 31 martie, ora 19:00

Ralph Towner (SUA) – chitara acustica
Franco Ambrosetti (Elvetia) / Dado Morono (Italia) – trompeta, pian

Sambata, 1 aprilie, ora 11.00

“JAZZ FOR KIDS” Mihai Iordache / Dan Alex Mitrofan / Adi Stoenescu / Tavi Scurtu – saxofon, chitara, clape, tobe
ora 19.00
Michael Acker / Albert Tajti / Ferencz Aron (Romania) – contrabas, pian, tobe Wolfert Brederode / Joost Lijbaart (Olanda) – pian, baterie, percutie
Chico Freeman Exotica Trio: Chico Freeman (SUA)/ Stephan Braun (Germania)/ Reto Weber (Elvetia) – saxofoane, violoncel, percutie

Duminica, 2 aprilie, ora 19.00

Stefan Rusconi / Tobias Preisig (Elvetia) – orga, vioara
Giovanni Guidi / Luca Aquino / Michele Rabbia (Italia) – pian, trompeta, percutie
Citeste si:
retailArena 2023: cifrele înregistrate la cea de-a 11-a ediție a...
retailArena 2023: cifrele...

Biletele sunt disponibile online pe eventim.ro si in retelele magazinelor Orange, Vodafone, Germanos, Carturesti, Humanitas, Diverta, Carrefour, OMV.

Primele 100 de bilete au un pret special de 120 lei in pre-sale pana pe 1 martie. Dupa aceea pretul unui bilet este de 150 lei pe seara. Biletele pentru matineul Jazz for Kids costa 15 lei.

Intrarea la concertul dedicat jubileului de 500 de ani din 29 martie este libera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.